Chokladfondant

Tillräckligt proffsigt för att imponera men samtidigt omåttligt enkelt att göra.

Visa 2 äggulor och ett helt ägg tillsammans med 0,5 dl socker i din kitchenaid. Låt vispas medans du gör nästa moment.
Smält 100 g smör på spisen och hacka 150 g choklad samtidigt. Rör ner chokladen i smöret och rör tills den har smält helt.
Dra ner visphastigheten på kitchenaiden och häll sakta i chokladen. Rör om tills det blandat sig.

Fördela på fyra skålar. Varning för att smeten reser sig. Om du inte slagit på ugnen är det så dags nu. 200 grader. Grädda dina chokladfondanter i önskad tid 8 min för kladdiga - 10 min för lite fastare.

Serveras genast och gärna med glass :)

Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0