Fredag - On the way to the Kungliga Hufudstaden

Upp i ottan. Olikt mig att gå upp när klockan ringer, så även denna gång inget undantag. Snozade om i en halvtimme utan att ställa ett nytt alarm. Vaknade med ett ryck. Blev kallsvettig och nervös. Hastade in i duschen. Detaljer där ifrån behövs ej namnges.

Vid 0800 skulle bussen rulla ifrån Fredsgatan, så det var bäst att infinna sig där i tid. Det var jag och övriga teatersugna pensionärsdamer och shoppingsugna ungdommar. Det var en salig blandning. Till min lycka fick jag sitta själv på mitt tvåsäte. Till de andras olycka (oavsett sittplats) somnade jag och vaknade själv av att jag snarkade. Haha. Vilken stämning det måtte ha rådat på bussen innan jag vaknade upp och torkade bort dreglet från underläppen. Det är dock så att när en flicka är riktigt trött så kan hon inget annat göra än att sova.

I hopp om att få glida runt och titta på saker jag gillar i lugn och ro, blev det raka motsattsen. Jag hann inte mer än kliva av bussen så fick jag veta att det bara var till å vänta på de andra två töserna. Slog mig då hur mycket tåg och bussar det går ifrån centralen i Stockholm, likaså att de anländer. Vilken knytpunkt i det avlånga land vi kallar Sverige.

En snabb och god fika med PA när hon kom. Smaskens med chai! Vi slog slag i saken och bokade in oss på en fördrink på IceBar senare på kvällen. Där någonstans dök SS upp. Med "lätta" steg begav vi oss till Åhlens för att hägna in vårt bagage, någras väskor var ju tyngre än andras. I väntan på att det inte så uppstryda tanten skulle uppmärksamma oss och ge oss handräckning med att ta in våra väskor, uppmärksammade vi en annan person. Det var Agneta Sjödin som förtvivlat försökte förstå sig på hur en skulle göra för att lyckas betala in sig på toaletten. Hon verkade vara i akut behov av att gå, så i mitt sjuka huvud dök det upp ord som rännskita och inkontinens. Agneta lyckades till slut trassla sig förbi spärren och in på dass.

Planlöst driftande över Stockholms gator följde. Sedan bar det ut mot ropsten med t-banan för att där skutta över till Lidingöbanan och gunga längst ut på Lindigö, närmare bestämt Gåshaga. Inkvartering och tillfräschning av råmaterialet samt vätskekontroll. Under piffandet tittade vi på Sex and the City 1. PA påstod att jag skulle vara någon svensk version av Samatha, och jag som alltid trott att jag vara Carrie. Fyllde på depåerna med Asti och rödvin. Allt för att göra det lättare att gå i högklackat.

Banan och tuben åter till stan. På stadiga ben stövlade vi in på IceBar. Försågs med varsin poncho och tillhörande handskar. Slussades in i -5 grader där det väntade valfri vodkadrink. Inget ställe du besöker två gånger, men tycker definitivt att du om du är i Stockholm ska göra ett besök på IceBar i NordicSeasHotellFoaje. Do IT!

Mötte upp jobbarkompisar till PA och begav oss till Gallaways en pub belägen i närheten av Stureplan. Fyllde på med lite tilltugg och öl. Namnamnam. Här någonstans tappade några av oss geisten och började fantisera om Ben&Jerrys och film i soffan. Trotts dalande intresse letade vi efter rätt kö att stå i. För sammanfattningsvis utav mig är det vad stockholmsuteliv går ut på: att stå i kö.

Äventyret slutade på Fasching brevid casinot. Här någonstans började alkholen gå ur kroppen och värken i fötterna började kännas av. Roade oss en stund med mannen som sålde korv inne på sleven (7-eleven) innan vi återgick till Gåshaga. Buss är inte lika roligt att åka när jag inte vet vart jag är någonstans.

Till vår lycka var det TrueBlood repris på tvn och gick gottade oss i lite sex och blodsugeri innan vi somnande.
TheEnd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0