Dan efter dan

Igår blev det ett nollåks dygn. Vi var trötta och slitna, några lite sjuka. Tog det lungt i stugan. Åkte ner på byn och införskaffade förnödenheter. Hem till stugan. Kvällen förflöt med pannkakor, pannkakskoma och födelsedagsfika. Sedan satte vi oss och njöt framför kaminen, körde spontana musikquiz i väntan på mer mat :) Till kvällsmat blev det en favorit: proscuttio, tagliatella, mozarella, tomat och lite annat gojs.

Kvällen fullföljdes med bezzerwizzer och sömn :)

Vi syns i maschallens skugga

Ruuuuuumpa

Efter ungefär nio timmar i en sillburk kom vi fram till Funäsdalen. Vi passerade en massa svenska städer på vägen upp: Ludvika, Sveg (bara för min syster tyckte det var så kul) och en massa fler. Dagen började i human tid, med frukost, öppen spis som det knastrade och gnistrade ifrån och -27 grader. Ja, det var lite kallt. Men skit i det! Transportsträcka till backen (i den nu iskalla sillburken). Lite stök och stoj i uthyrningsbutiken. Hittade mig ett par prima handskar som skydd mot köldskador på fingrarna. Endast 199 riksdaler. Till färdmedel hyrdes snowboard, för nu ska det åkas bräda. En eftermiddag i den köldbitna baken, en hel del vurper senare, bar det av mot stugan. Tårna skrek när värmen återkom i dem. Frammåt kvällen började röven ömma. Antar att det är den som har fått tagit de flesta smällarna. Det är inget som lite irish, värme och sällskapsspel kan bota :) Vi syns i marshallens skugga!

Dan efter dopparedan

Trött och sliten är bra adjektiv
Morgon började vid halv 8. Då min moster kom med sin sköna morgonstämma.
Hade ju varit rart om man hade fått sova ut. Med tanke på att jag inte somna fören 00.
Trött som en åsna och lite lätt ont i huvudet.
Tagen efter dagens alla intryck.
Mat mat mat och lite mer mat.


Julklappar fådda:
♥Ipod shuffle
♥Sodastream
♥Systerkollage
♥Stressboll
♥Pall
♥Små Hello Kitty Tvålar

Nu är jag hemma, tömd på enerig. Blir nog lite film, sova och peta sig i naveln. Kanske bryr mig om att packa upp allt också...

Applåd, God Jul också

God Jul

Nu var den här. Och inte är jag någe mindre stressad för det...
Fortfarande klappar att slå in, Gröt som ska kokas, Frukost att äta och Blonderingsmedel att sköja ur håret.
Det är en härlig juldagsmorgon på Norra Lillåstrand 35 A

Idag bär det av mot Rinkarby. Hela den tjocka släkten kommer dit.
På schemat:
* 13.30 Ankomst på gården
* 13.31 Öl :)
* 14.00 Intag av julföda
* 14.45 Kisspaus och dags att öppna öl nr 2
* 15.00 Strötittning på Kalle Anka och hans vänner
* sedan följer mer föda, julklappar
* kyla och badtunna med intag av diverse dryck!

Applåd

Kom inte på någon fyndig rubrik, inte en ofyndig heller för den delen

Vet inte riktigt var jag ska börja. Det är mycket som händer på samma gång. Och samtidigt inte...

Helgen flöt på som vanligt. Känns inte som om jag göra något produktivt med mitt liv längre på helgerna. Jag är mest. Ett konstant varande. Spenderar tid med sånna jag älsar, så mycket Markus blir det.

Senaste veckorna har mina hormoner kört mig i botten. Det har kännts som ett svart oändligt mörker. Den ena tåren på den andra. Konstant gråtande, grinande, tjurande. Bara en massa tårar. Det är samtidigt något jag är så trött på. Är det nått jag önskar mig i julklapp så är det att aldrig mer behöva gråta, jag vill bli emotionellt mogen!

Dagarna, eller snarare minuterna, spenderar jag majoritetsvis på Bejeweld. Tror min pojkvän har tröttnat lite på min närvaro. Innerst inne vet jag att han tycker om mig, men det är klart att det tar på energi att ha en frånvarande flickvän.

Om 24 timmar är det typ jul. Det är sjukt hur fort året har gått. Alla klapparna är klara och inslagna. Ett problem uppstod då jag inte märket klapparna och att två pakets innehåll påminner om varandra och att jag nu inte riktigt vet vilket som är vilket. Alltså vem som ska få vilket. Kan bli ett roligt inslag på julafton. Jissa paketet!

Det sista petet på uppsattsen är gjord. Och förra veckan började en ny kurs. Den fick vi ett PM att skriva i, som lämpligt nog ska göras över jul och nyårshelgerna. Jippie (?) Det är ju inte som om man har tusen andra saker att göra redan.

På lördag ska vi återlämna Loot. Henner ägare kommer snart hem ifrån soliga Thailand. Skönt för dem, tråkigt för oss. Kommer bli tomt utan henne. Inser att det kanske kommer sluta med att jag köper mig en hund. För vilka pengar då?

Applåd


Bänken

Denna vecka bar det åter igen till skolan. Nu på riktigt. Med riktiga föreläsningar och tråkiga föreläsare.
 Under all kritik dock. Den ena dagen fick vi en djupdykning i vårt schema. Kändes lite onödigt att lägga ner fyra timmar på att titta på salar och läsa innantil. Dag två var det en vinklad föreläsning där grundtanken var att arbetsterapeuterna är guds gåva till alla sjuka människor. För sjuksköterskor ser inte till HELA människan, de tänker bara på sin egen hälsa när de vårdar palliativa. Nej usch för sjuksköterskor. De är egoistiska svin som är maschosister, de hatar människan innerst inne... (?) Dag tre var det inläsning av littertur, det var ju speciellt nödvändigt. Dag tre fick vi veta att det Örebro kommun hoppas och ber om är att det finns nyutexaminerade sjuksköterskor som vill privatisera och starta eget. Ha. Tror vi att någon börjar få dåligt med pengar och att det är en blå styrning bakom?

Fredag blev inte som jag hade tänkt mig. Planen var att jobba mellan 7 och 15 på ambulansen, träna intensiv gympa på friskis vid 17 och sedan var natten och kvällen öppen för förslag så länge det förtärdes alkohol. Nu blev det inte så. Ödet vände ut och in på min mage vid 01 tiden på natten. Så dagens tidigare förtäring slank ur mig i ett rasande tempo... Kaskad!

Nu är det lite bättre. Men hela dagen blev förstörd. Och mitt psyke klarade inte av det. Oflexibel är mitt mellannamn!

Applåd

Tusen tack ännu en gång!

Vill börja med att tacka alla för att ni gjorde min dag till en minnesvärd sådan. Vi kan göra så att det går till historien. Tack ännu en gång!

Dagen då jag blev 22. Allt började vid nio. Med frukost på bordet, det hade blivit sängen om jag hade haft något att bära den på. Min karl gjorde det mysigt och behagligt. Såg till att jag hade fått mitt innan han åt själv :) Tända ljus och PAKET!
Jag fick en ljudbok, med tredje boken i twilight-serien. Mumma. Så vi kröp ner i sängen efter frukosten och lyssnade på första cd. Båda var fortfarande lite trötta, därför somnade vi till i en timme. Detta gjorde att det sen gick i ett. Först var det till att baka, sedan laga mat. Där imellan skulle vi diska. Duka bordet. Servera och äta själva. Plocka av och diska, för att sätta på kaffe och duka fram koppar. Sedan sitta ner och fika, prata minnen, duka av och diska. Plocka in i skåpen. Förbereda sig mentalt för kvällen.

Till kvällen bjöds det på the och scones. De som kom var: Linus och Victoria, Emma och Stina, My, Ivve, Linn och Cedwin, Petra. Fika gjorde vi tills vi sprack. Julgodis och scones gick ner, den ena efter den andra.


Presenter:
Ljudbok - Ljudet av ditt hjärta
Presentkort på IKEA 500:-
Sällskapsspel - Qube Utan tvekan
Skrivare/Kopiator/Scaner
Papper
Bläckpatroner
Mörk choklad
Presentkort på IKEA 300:-
Blomma
Baja Päron Likör
Lila Kudde från Indiska
Kakfat
Lykta
Läpppenna färg Rödish


Nu är det dagen efter, det roliga tog slut. Nu får vi njuta v lugnet, städa och....DISKA

Applåd



Barnvakt åt en 10 månaders bebis

Jag tänka mig att ni är bra avundsjuka nu. Hon är den sötaste jag kan tänka mig. Alldelles underbar. Hon tittar på mig på morgonen som om hon har saknat mig hela sitt liv. Djupa mörka ögon, precis som två pepparkorn. Öronen på vift hela tiden, för att hålla koll på ifall det dyker upp någon ny att titta på och trötta ut. Över hela sin kropp är hon täkt av grova mörkbruna hårstrån. Det lilla trollet. En 10 månaders caernterrier ♥

Loot och jag ska gå vara med varandra i ända till den 27 december. I like it! Det är ett lite busfrö i lyxförpackning.
Dagarna går fort när jag har en liten lusis att gå ut med flera gånger.

Det stora problemet har varit bajset. Först kom det inget alls. Tror ni jag blev orolig.. Och så idag, när vi var på lekdejt med en annan gosterrier så vlev det massbajsning. Först var det dags mitt i leken att lägga en hög. Sen utan att någon fick vetat smög hon upp på övervånigen och gjorde både det ena och det andra på en vit matta. Tur att vi var bland hundvana människor, med stort tålamod.

Livet och dagarna kretsar runt: mat, prmoenader, kisspauser, bajs, och en och annan lekstund. Livet är bra fint ibland!

Applåd


Opponentskap

Om jga panikar lite nu, och typ inte dyker upp på ett flertal veckor så är det för att jag har gått och dött. Förmodligen ligger jag i fosterställning under min säng.

Det är städat iaf. Råttorna har provat och bada idag, simma runt i vattnet. Ole tyckte verkligen om det medens Stig H mest fick panik och hoppade desperat mot kanten.

Mannen är på jobbet och jag är hemma och smeker i mig daimglass varvat med cola. Något måste jag väll få dränka mina sorger med.

Applåd, depserat i behov av en kram :)

Mon dieu

Nu är jag garderat mot svinis. Och ja, jag var kanske lite nervös innan. Jag är så inte bra på att få nålar, bara att ge :) Jag mitt klappträ fyllde i fel rutor på lappen, så jag var gravid, var extremt förkyld, hade feber. Jag vill tro att det var mitt undermedvetna som talade till mig... Det positiva med allt, förutom att ssk EVA var snabb och duktig, var att det tog fem minuter från det att vi lämnade bilen tills vi satte oss i den igen. Där kan man snacka om ingen kö :)

Det spännande denna vecka var att vi lämnade över vårt arbete. Det känns nervöst. Med tanke på att vi fick ett arbete att läsa igenom. Mycket nervöst. Nästa vecka är det opponering. Och fram tills det kommer jag sitta här hemma med min markeringspenna och brist på liv...

På söndag kommer Lot :)

Applåd

RSS 2.0