Rinnit vare.

Det var då förskräckligt vad det ska dropp om näsan. Kände att det stack och gnodde i näsan när jag var hemma hos mammi och pappa tidigare i kväll. Tog mig en springtur som gick som vanligt, inga konstigheter mer än lite dåligt flås. Men det är svårt att skylla på tillfällig allergi, när bristande flås infinnit sig hela livet.
Sedan hände något när jag kom hem. Det var precis som att något i näsan brast. Nös konstant, och om och om igen. Sedan började takdroppet. Det bara rinner om mig. Droppar här och droppar lite där. Droppade till och med lite på patienterna. Känner mig inte så het heller när jag håller på med något aspetiskt och känner hur snoret rinner ner längs amorbågen. ÄCKLIGT!

Har tagit alla tabletter jag har kommit över under kategorin "Förbättrar dina chanser att överleva som allergiker"


Tur jag har så vänliga kollegor som hjälper till och rulla pappers/torkar som ska stoppa upp det värsta rinneriet. Och som dessutom bjuder på LCHF kaka. Smaskens. Borde dra igång. Iaf testa en vecka och se hur det är och känna smaker och inse mina brister.

Snart fredag.


Boråsdrömmar

Tjolat med V idag, smider planer för helgen. Eller mest bara längtar tror jag. Var alldelles för länge sen vi sågs. Ska bli så sjukt kul! Och roligt att få släpa med L dit ner å göra honom till en del av allt det härliga... 

Det är bra underskattat att öppna alla fönster och krypa ner under en filt i soffan. Å så härligt, blir alldelles varm i kroppen. Längtar lite till när man kan ta sig en middagslur i parken på en filt...

Bra att samla energi när det nalkas jobb om en timme.

Slutet


Helgfirande

Fredags mys på stan med folk. Drack rose så det kom i retur. Beskåda regnet och åskan från mitt i det.

Lördag blev lunch med mammi och pappi. En snabbtur till Nora för å smeka glass. Dagens extrasmak var järnboås lingon. Så fräscht. Kan verkligen rekommendera det! L diggade det med å då är det inte illa. Besökte sedan kusinvitamin och hans knodd. Även om hon är sjukt söt och total nöjd hela tiden så är det inte ok, det är äckligt, när hon slickar och suger på ens händer/fingrar. Äsch. Jag kommer kanske aldrig kunna amma pga min fobi. Jobbigt läge för barnet. Enklast att inte skaffa nån, bättre å låna. Å jag tror att E diggade å ligga på mage i min famn. Båda två var väldigt nöjda just då. Varmt, men nöjda. Kvällen avnjöts i Fellingsbro med moster och hennes familj. Det blev Eurovision final sittandes i badtunna. Mys! Tror vi skrek så det hördes ända till Baccu när Sverige fick 12:or.

Söndag spenderades spontant i Leja med morsdagfirande med större delen av släkten. Mys.

Börje har haft världens röj i helgen, då han har fått springa fritt. Han har varit helnöjd med den friheten. Kändes i mitt arma "modershjärta"...

Blev svettigt apatisk och deprimerad i söndags kväll när L skulle åka. Kändes som att jag tappade all kontroll över, ja allt. Kommer å förlora karl pga att jag gillar honom. Känns onödigt värre. Men jag vet inte hur jag ska bete mig för att få vara med honom hela tiden, typ. Det vore lagom. Han kan få vara själv på toaletten. Men all tid utöver jobb och hobby och vänner är min. Så ja, det skulle väll ifs lede till att vi ses lika ofta som vi gör idag. Haha. Men han kommer iaf lacka ur på mig en dag för att jag är så blödig. Snäll kan inte någon bara förklara för honom att jag är mentalt frisk och världens kap till tjej!?!?

Nu är det ny vecka och nya tag.

Slutet


En helt varm onsdag.

Fick luspudeln trimmad igår, så nu är han så snygg. Det blev en liten blondin om man ryckte av dem gamla tesarna. Skönt äre iaf.

Har varit jätteduktig och lyckats att springa 3 km varannan dag. Känner mig faktiskt lite nöjd! *Klappar mig själv frenestikt på axeln*

Det är officiellt jag har brännt mig. Eller iaf baksidan utav mig. Råkade misstagligen att somna i solen, på mage... Jättetokigt med tanke på att ryggen är ett av dem få områden jag inte smörjer för att jag inte når det.

Hur som haver hettar det igenom arbetskläderna. Känner mig lite febrig, och vill helst av allt bara sova...

Nu är det torsdag, vilket betyder att snart är det fredag. Å då kommer babe!

Slutet!

Så gick en dag i mitt liv och det var en tisdag

Tvättade så det stod härliga till igår. Så idag fick jag äran att vika och stortera upp allt. Jippie, inte lika kul enligt mig. Det som är positivt med det dock är att jag fick chansen och gå igenom alla kläder. Vilket ledde till att jag sorterade ut några plagg som tant vuxit ur. Jo ni förstår tant har lagt ut lite i midjan, och vissa toppar satt inte så klädsamt längre. Plus att jag aldrig använde dem.

Så det kändes logiskt att sortera ut dem och skänka dem till någon som dem passar bättre på.

Idag hag jag även ägnat mig åt att besöka kumlabor. Bjöds på glass och lakrtisås, jag älskar verkligen lakrits. Så gott så gott så gott. Fick en uppvisning i hund agillity, nybakta bullar och chansen att se kumla. Intressant värre. Kändes som det mesta verkade kretsa kring torget, och ja.. det var ju inte så mycket mer. Besökte två outlets och inhandlade ett vinställ. Jag är nöjd. Fanns ju så mycket att titta på, ögonen fick inte nog.

Kvällspasset spenderades i kungsör med att beskåda hundtrimmning. Han blev så vacker min lilla prins.

Å snart är det fredag, då kommer min stora prins!

Slutet!

Tankeställare

Clear blue digital för att äka din chanser att bli gravid...

Dumma mig som trodde det var samlag mellan man och kvinna som kunde leda till barn, men nehe då.. Det var en lite maskin som fixade jobbet...

Så nu vet jag...

Solig söndag

Satt och rattade ljudet i kyrkan på gudstjänsten så ögonen gick ikors. Somnade till hemma innan, vilket kanske inte var tanken att göra mellan jobbet och kyrkan. Vilket jag tror inte gjorde någonting för att underlätta min trötthet. Var så skönt att gå och lägga mig, även om jag kanske hellre hade parkhängt med tanke på vädret. Jajaj, har ju hela sommaren på mig :)

L ringde igår och halvväckte mig. Det gjorde ju defenetivt ingenting. Tänk att jag kan bli på så bra humör av att någon ringer och väcker mig. Pratades vid i en timme och allt och inget. Saknar honom verkligen nu, det är kämpigt. Försökte lite fint få igång och konversation om att flytta ihop, det misslyckades rätt katastrofalt. Haha. Får väll lägga tankarna på is ett tag till, ingen meníngen med att ha brottom. Inte som att vi har en tid å passa...

Det fina vädret höll i sig ända till kvällen och det var varmt ute när en annan skulle trampa till jobbet. Riktigt njutbart. Hoppas på en fin vecka nu också, så jag får några soltimmar.

Punkt.Slut.


Kristiflyger och jag jobbar

Nu är det ordning i fryslådorna. Kanske att de ekar lite tomma. Men frys och kyl tickar på ute i köket.
Gick in och gjorde en extra pass i torsdags som slutade med ett 16 timmar långt pass. Woppdido. Smakar fågel som M.F sa. Eller först hade jag väll mest bara ont i ryggen. Men inser att det blir trevligt när lönen kommer med både helgtilläget och kvall. A thankyou.

Snackade massa skit och mumsade after work mat tillsammans med E och M igår. Skrattade och mös. Det var nice, hade kunnat tänka mig en kall jag med men det rimmar så illa med jobbet några timmar senare.

Helgen spenderas i tryggan ro på sjukhuset och jobbet. Det känns dock helt ok. Vet ju att jag är ledig två helger framöver och att dessa kommer spenderas med världens bästa L.

Han är helt underbar min karl. Ingen är och kan som han. Överraskar mig varje dag. Och då menar jag inte på ett "kommer hem från jobbet och hittar honom i säng med någon annan" sätt. Utan på ett positivt och romantikst vis. Är så himla glad att jag träffat honom. Var som B sa på jobbet.. "Hur kunde du gå på en sånn fullträffa?" Det är ju helt störtlöjligt när jag tänker på det. Hur vi satt på jobbet december och planerade vad man kunde göra en dag i eskilstuna. Helt galet vad fort fem månader har gått. Bådar gott för framtiden...

Var ute och sprang en sväng idag, känner mig väldigt nöjd med mig själv, tror börje uppsakttade det också. ÄR ju endå bra för oss båda. Han behöver flåset och jag behöver bli av med kilon.

Såg på "älskling du har blivit en tjockis", funderar skarpt på att testa LCHF och hårdträning i sommar. Med undantag för drickandet då :) Se om det funkar på mig... Vore nice att inte ha ett par jeans som skaver på magen och sitter som ett andra skinn... Får se vad det blir av det hela. Är ju egentligen inge bra på att hålla på mig, inte min starka sida...

Återkommer!

Slutet!

Must be my lucky day. Bäst jag köper en lott eller nått...?!?

Nu hade du tur. Sa kylskåpsinstellatören till mig

Hur kan jag ha tur när kylskåpet bestämt sig för att strejka i helgen när jag inte var hemma, så att alla min hårt förvärvade mat gått hädan/möglat/härsknat/surnat?

Första killen ifrån hyresbolaget som kom hit frågade vad problemet var. Så jag öppnade kylskåpet och sa att det är lika varmt i kylskåpet som det är utanför. Han stoppar in handen och säger med ett leenede: Nej det är varmare i kylskåpet. Halleluja. Vilket geni, behövde inte ens en termometer för att konstatera det. Det roliga är det som följer dock. Han är här för att ta måtten på utrymmet så de vet vilken storlek på nytt kylskåp jag kan få. Efter att ha tagit hälften av måtten uppäcker han en knapp där det står superfreez. Han provar att trycka där och stänger sedan kylsåpsdörren och fortsätter ta några mått.. Efter några minuter öppnar han och känner på bakstycket om det blivit "superkallt" än.. Precis som att det var den lilla knappen som höll hela lådan kall. Han vänder sig mot mig och säger då: Kanske lättast att bara skaffa fram ett nytt..
JA! Säger jag. Inte värt att krångla i onödan. Men visst är det bra synd på ett så nytt (läs tillverkningsdatum år 1889) kylskåp!? Mannen tar sina mått och går, i dörren vänder han sig om och säger att förhoppningsvis kan dem ordna ett idag, ev imorgon. " Det vore ju förträffligt då jag för närvarande inte har något att äta vare sig till frukost, lunch eller middag hemma, och jag har hört att det är bra att äta". Han småler lite.

Några timmar, typ två, senare ringer en kylskåpsintellatör (läs en överviktig man som bär in kylskåpet och sätter i kontakten i väggen) och frågar om jag är hemma då han kommer i princip nu. Jag som håller på och slaffsar i mig frukost hemma hos E svarar att jag är hemma om några minuter. Bra svarar han, då är vi där samtidigt. Väl hemma hinner jag plocka ur och i disken. Rippa två CDskivor. Ställa undan bord och mattor för att öka lättframkomligheten. Och plötsligt ringer det på dörren. Mitt nya kylskåp är här.

När det gamla dras bort blottas en fasa. Damm och gammalt flott samt en och annan hård brödkant blottas. Och mitt i allt ett gammalt reklamblad från någon som hette Mikael Sandberg (dvs det är minst 6 år gammalt reklamblad. Jummie tänkte jag. "Ja du kanske vill städa lite imellan att vi tar bort det gamla och sätter dit det nya". JA JAG KANSKE VILL DET.

När det nya såpet sedan trycks dit myntas orden "Du hade iaf tur".. Då dessa kylskåp var restade och inte skulle komma förens till nästa vecka, men att en av mina grannar skulle få ett nytt men behövde det inte fören v 21. Vilken lycka, å vad jag känner mig lycklig. Är väll snarare pg jönsson som ska känna att dem hade tur, annar hade dem fått dragits med en matarg Andréa tills dem fick in ett nytt skåp.

PUNKT


London i Färg


 

Glad mamma på plats på DLR

 

Nya turistsvängen. Helt vanlig buss förbi alla sevärdheter. Här Trafalga square



Tror det var svensexa då hela pubben var full utav smurfar







Musikaldags!







Importerade björkar ifrån Sverige. Halleluja för pollen world wide.

















Så det är här dem är...





Slut



Hur låga då?



Mammi väntar på bussen



Stekarna





Resans höjdpunkt. Sushi



Scones med gotti gotti















Helt galen guide



House of parlament sett från vattnet



Vi hade iaf tur med vädret


London i år igen

Jag vet inte om det kan bli tråkigt. Kan nog tänka mig att besöka London varje år. Det finns ju definitivt nya gator att se: varje dag och varje timme under sin vistelse. I år blev det en hel del promenderande. Några nyheter men samtidigt några beprövade godingar.

Fredag
Uppställning på Vena för att åka mot människorbyn med mellanlandning i gurkstaden. Navi som jag är sov jag till 13 på dygnet, efter att ha stämplat ut från fabriken 07.30 och efter det avnjutit en frukostbuffe på Java med nursiepursis. Totalt sliten och halvt vaken anlände jag till chateua vena där det var febril aktivittet på att sy dit de sista detaljerna och diverse trasiga plagg. Inte riktigt den synen jag hade förväntat mig 30 min innan avfärd. På väg in i bilen kommer såklart morfäräldrarna, inte på något planerat långbesök men det känndes ändock lite jobbigt att knappt få tiden att hälsa på dem. I ilfart till Västerås för att kvällsäta med lillstrumpa. Blev Kajen och värsta bautasalladerna serverandes i krukor. Vajjert. Somnade som en stock efter det. Och vaknade inte fören på Arlanda, där vi snurrade runt i letan på hotel. Väl vid incheckningen fick vi den "tråkiga nyheten" att vi behövde bli uppgraderade till ett rum med buissnes class. Å så tråkigt. Blev helt plötsligt stressigt, för nu måste vi ju hinna gå runt i våra tillfälligt lånade badrockar med tillhörande relaxtofflor. Flott!. Och alla gratisfilmer som vi var tvugna att averka också. Det är mycket nu. Så vi bestämde oss för att en drink på det hela så blir allt bra.
Tidigt i säng blev det också eftersom klockan skulle klämta 04.45 nästkommande morgon. Jippie.

Lördag
Hotellfrukost FTW. Det är så här det känns att vara lycklig. Skulle kunna bo på hotell hela livet kändes det som. Det enda som tar ner det hela var det lite väl övertaggade nygiftna paret på smekmånad iförda lika dana joggingdressar. Där maken tyckte det var en förträfflig ide att fota allt på frukost buffen samt sin fru görandes löjliga poser a la TV-shop.

Planet var lite mindre än jag hoppats på, men det var så trevligt trots det så det får allt 4 flygplanstolar utav 5 möjliga. Serverades frukost lite spontant, så det blev en secon breakfast och det hade inte mitt blodsocker något emot som ju gick på högvarv pga adrenalinförbränning som spontant pågick på 10 000 meters höjd. Efter att ha somnat och vaknat omvartannat i diverse opassande poser värkte ryggen värre än någonsin. Då vill jag lova att det var extra härligt att se Londons tegelfärgade kåkar. Mitt i stan landande vi dessutom. I gången påväg från gaten till bagagebanden kändes det som om vi gick hela vägen in till London. Vi hade ju iaf en person framför oss att roa sig åt. Personen var där med sin make. Hon hade av någon anledning kryckor, inget gips så jag misstänker en stukning eller ev höll hon på med rehabilitering efter något värre. Hur som haver hoppade på kryckor och till dessa hade hon valt ett par beiga klackskor. Kanske inte mitt val om jag ska till London och måste släpa med kryckorna... Hon kmom själv på den briljanta iden när vi närmade oss banden, " Jag kanske skulle ha tagit ett par gympaskor"...JA lilla GUMMAN det kanske du skulle ha gjort...

London var sig likt. Tunnelbana och en massa mänsk. Härligt. Lyckades få i oss mat och bli av med väskorna.
Hotellet vi valt låg lite utanför centrumkärnan men i direktförbindelse med Oxford street så vi var nöjda. Tanten före oss i kön vid incheckningen var nog i slutändan mest missnöjd med livet men tog ut sitt missnöje över hotellet och den stackars receptionisten. Dessutom på engelska a la Ola-Conny & Morgan. Brevid den vad vi tror italienska donna stod hennes kuvade mario liknande man. Hysteriskt roligt. Nog för att hotellet hade bilder med massa coolt blått ledljus inne i badrummen så var jag mycket nöjd med att få sträcka ut mig i en tillrääckligt lång och tillräckligt mjuk säng. Himmel.

Efter en powernap blev det fiesta de la recistans, vi skulle på musikal. Pimpade upp och vässade råmaterialet för att bege oss till totten hamn court road och We Will Rock You. I stort behov av föda desperat åt vi på McDonken iförda klackar och klänningar med tillhörande strumpbyxor. Och musikal var ju läckert, där iaf. Väl inne kunde det handlas allt ifrån biotilltugg (popcorn och annat snask), öl och pimms till glass. Så himla på passat och upp-pimpat. Och vilken musikal, skrattade och sjung med om vart annat. Rekommenderas starkt.

Söndag
Frukosten som fanns tillgänglig var mer än ok enl mig. Visst lite halvlojt upplagt men vaddå, det fanns yoghurt och flingor/musli, bröd och croissant med marmelad/korv/ost, ägg samt the/juise/kaffe. Det är mer än vad jag äter hemma, så jag ska inte klaga. Gick inte hungrig från frukosten direkt. Halvslöa och trubbade begav vi oss till westminister och gick längs themsen. Kikade inte på lite gratisutsällningar längs ån och diverse annat turistigt som boken rekommenderade. Åt för min del för första gången riktig engelsk husman. Mumma! Tittade in på ett vinmuseum och beundrade flaskor både högt och lågt. Blev lite törstiga och tog första bästa buss in till stan och satte oss på en liten mysig vinkällare i närheten av Leicester square. Kan ju säga att vi i princip stod utanför den och var beredda på att fråga första bästa britt om var den låg "då vi för våra liv inte kunde hitta den någonstans längs gatan". Ibland kanske man är lite väl närsynt. Trevligt var det allt. Och gott. Nått spanskt rose och en burk med oliver. Jummie. Kvällsmat blev medköpt macka och efterrätt på hotellet. Passar vårat leverne perfekt.

Måndag
Lika med shooping dag. Blev både oxford street med sitt primemark och evans, men också en tripp ut till camden. Så himla rart. Hittade det hitintills läckraste Yo!sushi vi varit på. Och tro mig, var har varit på en del. Jättefräscha lokaler med jättegod mat. Färglatt så det heter duga och personal som var hur trevlig som helst. Fick veta att ordinarie kock hade kolapsat på morgonen och att de låg lite efter i förberedelserna och produktionen. Men det var inget som vi varken märkt nått av eller led av. Så himla kul man kan ha med mat på ett löpband. En flaska One Three Hill på det också, för det är tradition, så var dagen gjord.

Tisdag
Lika med hemresa. Fick äran att kliva upp tidigt den dagen också. Inte för att det är något fel med det, bara lite ovan. Skulle ju poleras på det yttre samt packas. Vi var ju tvugna att göra något riktigt turistigt också så vi bestämde oss för att hoppa med en guidad tur. Men inte vilken guidad tur som helst utan vi valde ju så klart det med mest färglada bilar. Och inte vilka bilar som helst utan amfibiebilar a la landstigningen i Normandie. Är ni i London åk med Ducktours as nice. Kan ju ha med att göra att vi hade den mest skämtsamma britt jag någonsin stött på, inga kvastar i arslet där inte. Humor om allt och hela tiden. Jag och mammi skratta så vi grät. Kändes som vi var dem enda som förstod skämten. Kan ju ha med att göra att övriga resenärer bestod av två holländare, två ryssar, en dansk familj men även 4 stycket Londonbor. Galet att åka turistattraktion i sin egen stad. Fast i efterhand kan jag tycka att det måste ha varit värt för dem. Halv stressade tog vi oss ut till flygplatsen, och väl där fick vi vänta på att ens lämna ifrån väskorna. Tji fick vi. Men det var en soft flygplats, mycket slipsnissar och kvinnor. Och dem serverade vin på insidan. Me like. Planet på väg hem serverade även dem vin så det stod härliga till. Passade min nerver perfekt. Mindre kul att komma hem till örebro frammåt 2-3 på natten. Väl hemma insåg jag att jag varit duktig och slitit ur mina sängkläder innan avresa för att vädra sängen. Var ju bara för mig och ställa mig och bädda. Efter lite gos med saknade börje hittade jag 5 fästingar på honom som bara var till å plocka. Jippie. Från och med nu sover du golvet hunden. Grattis!

Ja så är det

Det är inte sjuksköterskornas jobba att krama oss när vi har cancer...Men det gör dem


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3718&artikel=5082086&play=3901156&playtype=Ljudklipp


RSS 2.0