Dag tre av barnarbete

Om jag inte skulle veta bättre skulle jag gissa att lärarna i vår kurs sitter och skrattar runt kaffeborden på universitet, just i detta nu. Ännu roligare än det väll för dem av dessa som är belevda med Facebook att se hysterin som utbrytit bland våra klasskamrater. Panik, stress och självmordstankar cirkulerar vid bara blotta tanken på hemtentamen. Pressen på oss är ett faktum!

Det lustiga är att jag känner mig nöjd hitintills. Det fattas väll bara att hela skiten får nedslag vid rättningen och jag får gå om grundskolan som straff, men det är ju ett senare bekymmer. Har 1500 ord kvar att klämma ur mig innan måndag, så det känns helt ok. Nästintill överenskomligt..

Jag gläds med er som ser ljuset i tunnel och hoppas att ni som inte gör det än inte ger upp. Vi ska bli sjuksköterskor, for crying out loud, detta är bara ett litet fartgupp på vägen.

Ikväll är det Greys Anatomy och True Blood, och det är lill-lördag en strålande ursäkt att dricka alkohol!

Applåd - Tack!

Pinan fortsätter

Ännu en dag av hemtentamen. Den började ju så bra med uppstigning vid 07 för att tvätta. Trist att enda tänkbara tvätttidens om är tillgänglig i mitt hus är i en okristelig tid innan ens gruvarbetarna går upp. Men jag klagar inte. Fick ju nytvättade kläder som luktar gott istället för svett. Jummie! Det är en lyx vi alla inte får ta del av under vår livstid.

Nu sitter jag ialla fall här med 1600 ord utav 4000 skrivna. Det är ju fantastikst att det går så bra. NOT!
Borde väll fortsätta så det blir klart någon gång den här veckan. Inte för att det är nått jag vill, men jag borde!

Applåd - Tack!

Hemtenta, eller hur man undviker att göra den

Det hela började som en bra dag i sängen. Jag vaknade knappt av klockan, tror jag snozade i en timme eller nått sånt. Sen kom K och hämtade sina böcker, tackar så mycket för lånet. Hann få i mig lite frukost och se på Twilight, mycket bra start. Och det är någonstans här som det spårar ur. Dagen tar nu en tråkig vändning och det är dags att ta tag i hemtentamen. Ryser bara vid tanken eller ens att skriva ordet.

Sitter hemma hos Plupp och spånar. Det vi har kommit fram till hitintills är att det är folk på facebook som tränar och att det har brunnit i Vivalla nu på morgonen. Samt att det finns tusen saker som är roligare än hemtentamen.

Stay Put!

Fler matnyttiga tips på hur man undviker hemtenta
*Ring random människor som du tror vill prata med dig. Lura de att komma till örebro och underhålla dig nu i veckan.
*Fantsiera om olika maträtter, det är extremt distraherande och funkar i 9 fall av 10.
*Sök efter fantasifulla låtval på Spotify, bygg upp nya spellistor med baktanke.

For mor instant tips go to www.facebook.com

Efter nogrant övervägande och kurrande magar åkte vi och förskaffade oss mat. Det är bra med kolhydrater, proteiner och fett. Framförallt fett. Är grymt sugen på godis. På tal om godis så är hemtentan allt annat än godis. Dock är jag färdig med två iaktagelser. Känns bra. 6 kvar och 6 dagar till godo. Ikväll blir det step. E ska få träna för första gången på lääääääänge.

Applåd - Tack!

Duktig kicka!

Gårdagen flöt på i lugn takt, var över till Mary Kay huset och fikade. Och kom ut hjärntvättad och glad! :)
Cyklade över till E för att slinga håret på tösen, den stora iaf. Det belv riktigt bra.
Det bjöds på apgod annanspaj med vaniljsås. Stylade fröken, för det gör ju frisörer så varför inte jag.
En tripp upp på stan för planlöst glidande för min del. Hem för att komma på att jag ska baka bröd.
Och bröd blev det. Är jätte nöjd. Såg så gott ut, smakade delish. I want more!
Ösk spelade oavgjort på Bhern Arena mot gästande IFK Göteborg, en match som hade varit frän att se.
Istället blev det matlagning och bakning hemma och lyssna på sportradion! Delish det med.
Drömt jätte konstigt, åkte hiss och gjorde massa andra dumheter så jag inte mådde bra.
Prata med Markus rygg och trodde det var Plupp. Detta mina vänner är tecken på galenskap.

Today har jag fått nått ryck. Diskade allt som stod sen igår och sen gick jag lös. Trokade av alla ytor med trasa. Dammsög köket och plockade fram moppen. Nu är köket rent och fint och doftar citron. Typ...
Råttorna fick fint dem med. Kunligt värre. De bara växer och växer!

Sitter och väntar på M som skulle besöka sjukhuset med sin farmor och sen dyka upp. Inget spår av henne än.
Hon är säkert och sätter infarter på någon stackars patient, sån abstinens som hon haft :)

Applåd - Tack!

Tydligen

Jag har legat av mig. Har inte någon bra förklaring. För skolan drar knappast en massa tid. Har en lektion i veckan, en uppgift att lösa och ett seminarie att besöka. Knappast något att klaga på :)
Just nu är det Samhälle och Hälsa som fokus ligger på. Ett intressant ämne om ni frågar mig. Kommer dock inte ihåg så mycket från lektionerna, och det känns mest som information inför världens om väntar utanför och inte som något vi behöver kunna här och nu. Vilket passar mig perfekt!

Kan väll inte påstå att det går annat än bra nu. Har funderat mer och mer på vad som händer om ett år. Vart tar jag vägen? Vem är jag då? Vart vill jag gå?

En sak vet jag och det är att jag kommer gå den väg jag vill gå, och inget annat. Jag kommer vara sjuksköterska och få jobba med människor. Delish!

Nu är det bara ett fett bankkonto och en man med en ring att ge mig :)

Applåd - Tack

Inspiration

Känner att det inte funnits någon inspiration i min omgivning på sistonde. Inte varit något som jag känt att jag behövt ventilera.

Fredag blev lyckad. Vaknade tidigt, hämtade min tvätt och pulade med den ett tag, gick sedan till gymmet och brände några kalorier och byggde muskler. Blev sedan bjuden på jätte god jordnötskyckling hemma hos E. Blev en tripp till JC efter maten och investerade tid och och pengar i ett par nya jeans. Har lite lätt ångest över priset. Men jag gjorde överslagsräkning och tänkte hur länge sen det var jag köpte jeans och hur många jag skulle kunna ha hunnit köpt fram tills idag. Jag var alltså värd dem. Min present till mig. Hem för att vara barnvakt åt S och P. Haha. Blev till att byta bajsblöja på en gång. Fixade i ordning käk och mös med trevligt folk hemma hos mig. Så himla mysigt. Och som efterrätt blev det bio. En riktigt mumsbit. Han är så snygg. Gerrard Butler, mums, eller delish. Han är så...perdy :) Filmen var ok, inte så mycket mer eller något märkvärdigt. Häng på Pitchers som eskalerade i Björnstugan. Vidare för födointag på McDonken. Jummie.

Lördag blev en softis dag till en början fast ändå inte! Hade en massa att stå i. Det blev dock lyckat. Och frammåt kvällen blev det mys med god mat och efterätt och sen massage. Känns som att massage har varit helgens genomgående tema. Inte mig emot. Under kvällen dök det upp ett samtalsämne. Behöver männen bröstvårtor? Det är än ett mysterium, och nu i efterhand funderar jag även på vilket syfte tånaglarna är till för? Skydd, vad är det för nått som skyddar de övriga 95% av foten? För det gör i 9 av 10 fall lika ont att få en målarburk på fotens om det gör på yttre delen av tårna. Ha. Men bröstvårtor och i vilken ordning könen utvecklas vad temat på slutat av kvällen. Intressant och det ger absolut ingenting. Mer än huvudbry och ett samtalsämna för nästa fest.

Jag har kommit till insikt med något hemskt. Jag har alltid haft inställning att jag är ett kap. Jag är söt som socker och en jäklen med bakelser och sånt tjoffs (innehållande socker). Men idag insåg jag att jag inte är nått kap. En hemsk upplevelse. Hade gärna fått vara så att jag är oumbärlig och bäst. Vill inget hellre än att vara alla till lags. Finnas där för familj, vänner och kärleken. Problemet är att jag inte ingår i den logaritmen. Jag tas inte om hand, men behöver jag något annat? Jag finner tillfredställelse i att finnas där för andra och göra dem nöjda. Är inte det bästa tänkbara. Jag nöjd alla andra nöjda? Jag ska i fortsättninge chilla lite. Men samtidigt bibehålla en dos av mig. Watch med soon...

Applåd-Tack! 

Uno dois trois quatro

Helgen blev galen.
Började i fredags med 1års mys på Mejramvägen. Efter partajoch paketöppning bar det av till Odensbacken.
Blev uppplockad i de centrala delarna av M och sen bar det av mot sommarstugan.
Väl framme i mörkret är vi tydligen först, eller?
Det står en fulllastad bil med bråte på parkeringen men det är helt mörkt runt omkring och ingen människa varken hörs eller syns. Och när vi är som mest spända och kissnödiga prassalr det i buskarna.
När M kusin kommer lungnar hos oss med att säga att det är en kompis till henne som kom tidigare och skulle rasta sina hundar. Problemet var bara att det var ett bra tag sen de hade haft kontakt. Så vi säger att hon kan ju ha gått vilse, och täckningen på mobiler är inte tipp topp där ute. Kusinen får tag i kompisen som då visar sig vara vilse på andra sidan skogen, och har passerat ett läskigt hus med ohälsosamt mycket statyer på tomten.
Vi formaterar ett rescuemission och hoppar alla in i Ms bil och rullar iväg. Efter cirka 5 kilometer eller nått, i mörket, dör bilen. Misstänkt sopppatorsk! Det gör alltså att rescuemission blev en flopp, men vi hittar den försvunna kompisen och sedan bär det av till fot. Bara för att få passera statytomten i mörket :)
Runt 23 fick vi nått i oss, gott gott. Somna som en stock sen.
När vi vakna så bjöds det på champangefrukost och räksmörgås. Det var awsome kasn jag berätta.
Lovade mig själv då att varje lördag är champangefrukost.dag :)
I övrigt var det stoj och partaj med lekar och mitt lag vann. Inte för att det var någon nyhet. Vi var så sammansvettsade :) Inte för att jag kände någon, men ni förstår hur det kan vara.
Söndag var bakisdag med stort B. Långsamma rörelser och tunga huvuden, kunde det ha varit. Men vi skulle ju städa domänerna. Jag anmälde mig till diskning. Och efter 45 minuter var det inte mycket kvar av mina händer. Extremt upplösta, och det fanns fortfarande disk kvar då. Illa!
Och Nej jag pratar inte i sömnen :P

 

Applåd - Tack!


Fix

Har varit med och fixat inför 1 års kalas. Klippt mig.
Och fixat mig i ordning.
I helgen blir det partaj i M sommarstuga.
Be back next week!
Applåd - Tack!


I'm shipping out

Vill inleda detta blogginlägg med att tacka min mor för att hon fött mig, och min far för att han var med och skapade mig. Och hade det inte varit för guldpojkarna i ÖSK hade vi inte tagit tre friska pinnar i måndags....

Jag och MK såg Inglorius Bastards av Tarantino. Och mycket riktigt det var en Tarantino-film aka blod och fakemassaker. Tittarna får se mer än de betalt för. Jag har inget emot det, bara att alla ljud blir så extremt höga på bio. Så i mellan smällarna fick jag lov att dämpa för öronen, då jag uppskattar mina trummhinnor :)

Första dagen i skolan gick bra. Eftermiddags starter är slappa. Dock tappade föreläsaren mitt intresse då hon började fubbla med tider och dyl. Men attta reda på hur sammhällen ser ut i olika perspektiv är intressant, iaf om ni frågar mig. Mina negativa kursare skulle nog inte direkt hålla med. Vi får se vad hösten har i förvar åt oss.
Läkemedelstentan gick iaf inge bra, eller den gick bra men tack vara för mycket information sket den sig. Och enbart för mig. Morr!

Svenne-banan har satt sig på huvudet. På gott och ont. Utgång onsdag, intresserade?

Applåd - Tack!


RSS 2.0