Skidberget

Efter mastodont vecka på 6 pass var äntligen ledigheten här. Roadtrip upp till björnrike på 7 timmar med stambo.

Åkte via Dalarna å Mora och Falun. Kul att se den delen av landet. Och vilken kontrast det är mot 08-området. Hälsade på en nybliven icaägare i Mora. Fick sitta i deras fikarum 1x1 m :) mys.

På väg upp såg vi både varning för: älg,skoter,ren,ko och skidåkare. Men inget av det snubblade vi över.

Framme i stugan njöt vi av att inte behöva sitta bredvid varandra axel MIT axel. Packade upp skidkläder och pjäxor. Redo att användas. Torsdagsmaten bestod av tacos. Denna oklanderliga fjällenklassiker.

Fredag bjöd på massa åka. Vurpade cirka 4 gånger. Inget dramatiskt mer än kroppskontakt med snön. Tog mig ner för blå så väl som isiga svarta. Stolt över mina bedrifter. Mumsade staropramen och hamburgare vid brasan i värmestugan. Ute var det -10 och sol med småvindar på toppen.

Lördagsmys med mera skön åkning. Fick mig lite tips från privattränare i utförs. Slutade ramla efter det och började uppskatta skidåkningen lite mer. Lunch bestod av cesarsallad och mer öl samt vispgrädde med varm choklad till efterrätt. Kvällsmys i stugan med earth hour tema. Blev visst lite fångarna på fortet. Otroligt länge sedan jag såg nått utav det. Kul att se att inget förändrats....

Söndag blev fort måndag och idag är det tillbaka till jobbet...


Grälisar

Igår hade vi en missförståndsdag i stambo huset. Kändes som att hela kvällen gick åt till småtjaffs. Och hur kommer man ur en ond spiral, inte bara som att jag kan ställa mig upp och säga att vi släpper det och sedan vara lycklig?!

Hatar att vara osams med stambon. Vi blir osynkade i mellanåt. Å då riktigt ordentligt osynkade.

Han vill inte prata. Tycker jag överdramatiserar allt. Jag blir sårad och vill förstå och behöver prata om det. Jag blir riktigt ledsen när jag blir sårad och har då svårt att vända och bli glad.

Gaaaaaaah.


Blondiner har roligare

Mannen hjälpte mig att bleka ner håret i helgen. Det ser både hemskt och coolt ut på samma gång. Kan ha ångest å ena sidan att det är flamingofärgat just nu (då rött inte ger upp taget om mitt blonda hur lätt som helst). Å andra sidan är det coolt och en del av det charmiga med mig just nu. Att jag licksom inte bry mig.

Har haft en kanonkväll på jobbet. Känts bra från början till slut. Ser faktiskt fram emot helgen.

Imorgon är jag Gräsänka för första gången i stamboet. Undra vad jag ska hitta på då? Mellomys med mig själv?


Influensa My ass

Trodde i min enfald att jag var immun mot influensa. Efter alla säsonger i vården. Men det är väll så sant som det var sagt... Även solen har sina fläckar.

Kroppen bröt ihop i söndags med halskrupp och smygande feber. Absurt hur fort jag kan bli utslagen. Och sedan hur utslagen jag har varit.

Återhämta mig inte fören idag. Så nu är jag feberfri utan Alvedon i kroppen. Snorig som en slemmig torsk, och slemhosta. Men enligt min mening inte smittsam längre. Så imorgon är det tillbaka till jobbet.

Inser nu när jag är pigg att jag inte orkat tagit tillfället i akt och virkat lite. Suck. Kommer väll en dag för allt.

Har promenerat en timme med svärmor och B man. Vi är nu utslagna både jag och voffen. Ska börja förbereda maten snart. Överraska min stambo med ett friskt intryck. Eller så frisk jag kan verka med en hög av snorpapper bredvid mig.

:)


RSS 2.0