En syrras frågor i nuet

Tiden går fort när jag har roligt. Nu har det gått två år, å lite till sedan jag började på kirurgen. Känns som att det var igår, dock har jag väll mer erfarenhet och ett annat lugn än då. Kommer ihåg ifrån introduktionssamtalet med chefen Eva att jag frågade om dem avrundade avläsningen på blodtrycksmanschetterna uppåt. Haha vilken korkad fråga så här i efterhand. Hennes min var väll ungefär densamma som jag förtjänade.

Nu sitter jag här och funderar på om jag gör rätt val. L känns självklar så det är väll inte den typen av existentiella frågor jag drabbas med. Utan mer vart jag är på väg som sjuksköterska. Om ambulansen är det som kallar på mig? Om barn passar mig? Om det verkligen är dags för medicin? Om jag är klar med kirurgin helt? Mycket frågor få svar. Tiden får väll utvisa vart jag går.


Tvättmaskiner alltså

I cylindas värld är en minut lika mycket som 6 minuter i mitelas värld.

Och nu är tvättmedlet slut. Ack i-landsproblemen hopar sig...


Amen hörru

Det är ju ett gäng nördar på 4 an på onsdagar. Vem har castat?


Var det någon som sa biskvier?

Helt mäkta inspirerad utav "hela Sverige bakar". Dreglade över ett småkakor avsnitt i natt å vaknade bestämd med att jag minnsan skulle baka biskvier. Å här sitter jag nu, tre biskvier mätt senare :)

E gav mig bra betyg på dem. God kräm. Lagom med botten och lagom med choklad.

Sätt ugnen på 175 grader
100 g sötmandel (krossa till ett mjöl)
1,5 dl socker (blanda i mjölet)
2 äggvitor (vispa lätt och blanda sedan i socker/mjölet)
Klicka ut till ca 30 klickar i aptitlig storlek
Grädda i ca 8 min. Tills dem inte är kladdiga utvändigt. Vänd runt dem innan dem kallnat å lägg med toppen nedåt på ett fat.

150 g smör (bra å ta fram i tid så det är mjukt. Röres sedan fluffigt)
2 dl marsansås (gör enligt bruksanvisningen på kartongen å rör sedan ner lite åt gången i smöret)
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
2 msk florsocker (sikta ner de torra ingredienserna i smörkletet å rör till en slät smet)
Spritsa ut lagom mycket på varje kakbotten. Ställ kallt.

200g blockchoklad ( smältes över vattenbad)
1 msk smakfri olja (Röres ut i chokladen)
När chokladen smält, rör den sval å doppa sedan varje biskvi i den. Snåla inte men låt rinna av ordentlig innan du ställer upp dem på ett fat. Ställ i kylen eller frysen å låt stelna. Serveras gladeligen till en slät kopp kaffe!


TuppJuck

Får dubbelfnatt när jag kör min cooper. Dels får jag blyfot, älskar att susa fram å pumpa en bra låt i dunkadunka maskinen. Å andra sidan kan jag hålla hastigheterna, fått beröm fler än engång för min körning.

Det andra fnattet är när trafikmuppar är ute och tror att dem kör. Jag, mina vänner, är skeptisk! Folk som inte kan hålla jämn hastighet gör mig vansinnig.

Ta mina ord på allvaret. Blir toooookig. Å dessa muppar kan vara en av er. För dem är oavsett ålder, kön, nationalitet! Watch your back!


Tager du?

Lördagen var äntligen här. Mycket funderande och planerande har det varit. Trots att det inte har varit jag som ska gifta mig var det nu skönt att lördagen var här.

Brudparet var underbara. Så himla fina. Var en en del felsägningar av vigselförättaren. Tydligen så var hon där för att viga Henrik och Lisa. Haha. Alla höll på att dö. Det var pinsamt å hennes vägnar. Linus blev röd som en annan tomat. Å Vickan fnissa högt åt tantens missöde.

Maten de valt var underbar. Vinet var Mumma. Å natten var ung :) Alla dansade så vi fick skavsår på fötterna. Inga bekymmer fanns å livet lekte!

Tack Linus o Victoria för äran att få vara med å förgylla Er dag och delen detta magiska ögonblick! Älskar Er!


Möhippa

Fy va sköj jag haft i helgen. Åkte ner till Borås tidigt i lördags morse för att sedan överraska Vickan med möhippa.

På programmet hade vi turridning i regnet med islandshästar. Galet roligt hade vi. Hade glömt vilken frihetskänsla det var att få galoppera på en kuse :) tack för åkturen.
Eftermiddagsmys med mat å dryck å piff.
Sedan drog vi på teater å skrattade och klappa händerna och sjöng med.
Kvällen avrundades med pizzabak å mycket skålande. Så gott det var!
Söndag lika med bakis och flottkebab.

Pratade massor med min man igår kväll också. Tänk att han kan göra en så lycklig. Längtar till fredagsmys


RSS 2.0