Helg med mera godsaker

I fredags fick jag äntligen jobba. Det känndes som hundra år sen som jag jobbade dyng. Dock sitter takterna kvar och jag älskar det verkligen, det är så rätt som det kan bli. Hade väll kunnat gjort en uppladdning med lite mat under dagen men så blev inte fallet, och runt halv ett på natten var mitt blodsocker strax under fotknölarna. Men jag fick vara med om en hel del, då dygnet efter oss hade två körningar. Galet!



Lördag
Gå av skiftet vid 16, då kändes det som om jag hade varit på ambulansen i flera flera dagar, lustigt hur lurad hjärnan blir. Hem för att lasta av och sen bege sig. Träffa L och Plupp och fika. Sen hem till M för att julfika. Det var en trevlig tillställning, och precis som julafton massor med mat :) Vi spelade spel till småtimmarna och mös. Perfekt. Dock var jag så sjukt trött efter mitt arbetspass, men jag var kvar länge :) Häääärda ut!



Söndag bjöd på pizza till brunch. Mys hemma. En cykeltur runt i stan. Hem till min mor och far för the ochs mörgås. Då var jag så trött så jag somna i deras soffa. Det är skönt att komma hem ibland. Bikea hem till mitt plaza. Kolla film, Mitt stora feta grekiska bröllop. Sjukt rolig film, så värd. Får en annans släkt att ligga i lä. :P Dunder ont i huvudet, gråtfärdig och kräkfärdig snudd på. Fick massage och huvudvärkstabeltt severat. In te blev det bättre för det. Och 10 timmars sömn senare. Borta :)


 
Idag är det spontan tripp till stockholm. Paramore. Återkommer!

Applåd

En mässa rikare

Då har jag avverkat årets öl och whiskey mässa. Det var intressant. Han prova några sorter:



Närkebryggeriets Slättöl
Detta är då varken en lättöl eller ljus öl. Den är dock ljus och väldigt lättdrucken. Skulle behövas en ost eller nått smarrigt tilltug. Måste vara apgod till en bit grillat kött på sommaren. Mumma vill jag säga. Nackdelen var att det hängde en massa dryga (läs redan dragna på arslet) gubbar runt tapparna. Var svårt att komma till och föra ett samtal med kvinnan bakom disken.
Betyg: 4 tappar av 5



Varm öl med vispgrädde

Skräckblandad förtjusning. Det var många som samlades runt disken med sina små shotglas. Som innehöll varm öl, ja varm öl, det kan uppfattas som lite obscent. Som grädden på moset, var just grädde. Denna kombo lämnade ett stort frågetecken och viss skepsis i ansiktena på alla vågade förstagångsprövare. När alla förde den lilla plastmuggen mot läpparna sken ett ljus upp i deras ansikten. Det som mötte dem var en irish coffe liknande smak. Eller Hot Shot, för er som kommer ihåg shoten med Galliano kaffe och grädde.
Betyg: 5 gräddklickar av 5



Svensktillverkade whiskeyn Macmyra
Jag är ingen whiskeydrickare. Och blev inte frälst av denna närproducerade produkt. Man blir lite, strirrig-självupptagen-egocentrisk.
Betyg: 1 trätunna av 5



Mina fötter värker efter att ha fått i kosntant lutning under hela kvällen. Det milda vädret var skönt, men lite snöfall hade varit perfekt. Mor och far hängde med hem på lite the och smörgås. Trötta och tagna rullade de hemmåt. Nu är jag alena med Transformers... Do I need too say more?

Applåd

Nu är det slut på veckan

Bra dag idag. Mycket bättre än igår. Det var väll inte det bästa flänget. Kände mig enbart stressad, då tanterna i kassan på coop bestämde sig för att göra mig till deras lilla plågogris. Tröttna. Jag är okrossbar! Kossor! Dock kändes som att jag resten av dagen jagade klockan, i ett försök att hinna ikapp. Tog mig tid och tränade till och med, var belåten med det. Blev skivstång, har inte varit på det på typ två-tre veckor. Mina muskler värker idag, värst är axlar och ben. Mamma mia! Och som traditionen lyder på torsdag är det obligatorisk pannkakning. Denna torsdag var inte nått undantag. Lyckades smeka i mig, mannen, mor och far varsinna pannkakor!

Har kommit till ett beslut. Att fredagar härmed är städdag. Det finns nog inget mer befriande än att ha rent omkring sig inför helgen. Idag var starten på resten av mina fredagar. Blev dammsugning, skurning och dammning. Inte nödvändigtvis i den ordningen. Dessutom som grädden på moset, gjorde jag och Plupp de sista kommentarerna inför seminariet. Så nu är det helg. Ledigt är fel att säga, men helg i alla fall.

Såg på Idol hos Janet förut. Måste börja med att säga ÄNTLIGEN. Det här var nästan lika skönt som när Rabbih åkte ut. Det var dags för Rezza att ta sitt pack och sluta sjunga på bästa sändningstid. Jag high fivande med en pittbull till och med. Det är ju för hysteriskt kul. Låg och halvsov i deras på tok för sköna soffa. Guuuuuuld!

Hemma i min lugna vrå, men urs vad det blåser ute. Det är en riktig blåsdag som Nalle Puh skulle ha sagt. Kanske dags att borsta gaddarna och krypa ner mellan lakarna! Hoppas på en lätt melodikryss i morgon och nybakt bröd ifrån Malins

Applåd

Biggest loser

Finns det något mer motiverande och inspirerande program på tv idag?
Varje gång jag ser dessa överviktiga, korta amerikaner klappar mitt hjärta lite extra.
Deras slår nog extra slga regelbundet ;)
Det som är inspirerande är att se de som åkt hem, att de fortfarande håller sig till träningen.
Att de klarar av att tappa i vikt utan Jillian eller Bob skrikandes över axeln.
Visserligen har det många kilo att ta av, och jag vill bara bli av med max 10.
Hur ska man göra då? Måste jag bli tjockare för att kunna gå ner?
Ologiskt!

Nu är det helg. Inte för att det märks någon skillnad för oss studenter just nu.
Sovmorgon, slapp, ensamt. Öde. Inte vad man tänkt sig direkt!

Disken tittar argt på mig nu, och golven skriker efter uppmärksamhet!

Applåd

Film FTW



Drag Me To Hell
Genre: Skräck
Förväntningarna var höga. Hade hört mycket om denna film. Att effekterna skulle vara grymma. Så där satt vi, jag och min karl på nålar, redo att hoppa för minsta lilla syn av zigenartanten. Några gånger hoppa vi allt, rös till och letade ursäkter för vårt beteende. Men kontentan av filmen blev att vi genomskåda den, det var för mycket filmmissar. Och för många lose ends. Slutet sög. Men mer än så får jag inte säga, för det är ju att förstöra för er som nu känner ett enormt sug efter den.
Betyg: ♦♦



Lesbian Vampier Killers
Genre: Komedi
Jag misstänker att min karl trodde något annat om den här filmen, när han läste titeln. För det var i princip det vi kände till om den. Vi var inte beredda på en skrattfest och lite till. Det var inte så mycket vampyr grejs, bara jätte lite, för att ha ordet i titeln. Och nog för att de stod och åmade sig mot varandra, men inte så mycket lesbiskt över det. Har vart med och värre en fredagkväll med M och Plupp :). Det var en förutsägbarfilm som ändå var lite gullig och rolig.
Betyg: ♦♦♦



The Proposal
Genre: Drama/Komedi
En film jag velat sett länge, och nu kom äntligen chansen. Det fick bli mitt val, då mannens blev ovanstående film. Jag hade dock lite bättre koll på min film och dess innehåll. En mysig romantisk film. Dock lite förutsägbar. Men med komiska inslag. Kanske ingen höjdar dialog, men det kan vi inte klandra skådespelarna för. Lilla sjöjungfrun är nog ett bättre romantisk/drama/komedi än den här.
Betyg: ♦♦♦



Jag skulle ju inte göra det här nu ifs. Det är uppsatts som vanligt. Men min hjärna har inte vaknat än. Då blir det sånna här mycket inteligenta inlägg på bloggen istället.

Applåd

Med lite socker i botten så går medicinen ner

Det är konstigt hur jag trodde att jag kände dig.
Jag får hela tiden lära mig nya saker om dig.
Både bra och dåliga.
Och jag tror att det är vad som krävs för att vi ska fortsätta.
Det kan inte alltid vara en dans på rosor, livet är inte lätt.
De som har det för lätt går nog lätt miste om varandra.
Du kan inte anan hur underbar söndagskvällen var.
Även om jag sa det ungefär 100 miljoner gånger.
Jag fattar inte hur du kan väcka fjärilarna i min mage.
Det är underbart att känna nykärkänslan, om och om.
Vill bara vara din...


Tyvärr är det måndag igen. Vilket betyder uppsattsen och väldigt lite mys. Även om Plupp är himla mysig och hon skulle säkert inte banga ett mys med mig, men det är ändå inte kul med måndagar. Tänk att få jobba in måndagen isället. Lätt att jag skulle göra det då. Helgen blir längre och det är inte lika tungt att jobba en tisdag som det är en måndag. Ska få i mig lite frukost och tvätta bort sömngubbarna. Men annars blir det bra, skulle jag tro. Hoppas det finns någon frukost kvar, så inte mannen min gick lös på innehållet i mina skåp i morse.
Ny dag, nya utmaningar!

Applåd

Take It Óff

Om ni ser mig liggandes på gatan, i mina egna spyor naken, gråtandes så är det för att jag skriver c uppsatts. Det här gör saker med hjärnan som jag aldrig trodde var möjliga. Mycket obehagligt, att ett högskoleämne kan besätta en kropp så till den grad att den bestämmer när jag ska gå på toa. Nu är ju inte jag kände för inkontinens, men att aldrig gå på toaletten för att kissa kan inte vara nyttigt :P

Nu har vi kommit en bit. Resultatet är ju typ färdigt. Vi är inte nöjda, men det är färdigskrivet.

Livet vändes upp och ner natten som var. Kan de ha med fredag den 13 att göra?

Applåd


Coming out of my cage and I have been doing just fine

It was only a kiss

Min hals gör ont och de små mandlarna är inte små längre. Stora och groteska. Och nu kommer det slem. Lovely att kvävas av sina egna kroppsvätskor!

Nu var de förbannade artikelmatriserna klara. ÄNTLIGEN! Det tog sin lilla tid, men nu är de sammanställda och i ordningställda. Allt efter konstens regler och böjelser. Får väll läsa igenom gramtiken sen, det är ju något som kan behövas. Bara till att sätta sig med resultatet och gå igenom, highlighta och ha sig. Skoj?

Nu åkte mannen min, han skulle hem och kurera sig. Kvar blev jag.

Känner absitnens efter att fixa här hemma. Blev väll så bara för att vardagsrummet/sovrummet/kontoret/bibliotektet blev klart.. Nu ser jag ju dessutom skabbet i de andra rummet. Ha.

Eftersom mannen så fint raderade min spotifyplaylist i helgen har projektet varit att försöka återställa den. Dock känns det som att det saknas massor. Menmen. Har ni något bra förslag säg till så lägger jag in den om det inte reda är det!

Applåd

Meltdown

Till allas och min lycka hade det börja snöa i Örebro. Det är underbart, håller ni inte med mig? Så skönt att det äntligen har blivit lite ljust på backen, tyvärr är det ju inte tillräckligt kallt för att de ska ligga kvar hela natten och synas på gatorna idag. För kallt är det inte. Eller iaf massa hundra tusen minusgrader.

Gårdagen gjordes tappra försök till artikelmatriser. Vi gjorde väll färdigt tre eller fyra på 2 timmat. Duktigt av oss vill jag säga. Sen försvann motivationen i samma sekund som M ringde och fråga om vi ville med ut på äventyr. Och äventyr är ju roligare än alla artikelmatriser tillsammans :)

Mor, far och T kom hit och åt kvällsmat. Trevligt värre. Då sparade de en slant, eftersom de hade tänkt besöka och sponsra Rosalis Deli. Moster var här och förvärmde innan hon skulle ut med sitt jobb på RITZ i stan. Fick äran att platta hennes hår. Och vilket hår det var, trodde aldrig det skulle ta slut. Blir lite avundsjuk på henne, hon är sina bästa dar och har jätte tjockt och mycket hår. Det beddar för succe senare i livet med.

Var barnvakt åt S en sväng igår. Det var intervallgråt blandat med smil och sovstunder. Hon är lite oregelbunden i sina känslosvallningar. Men så himla söt så allt är ok. Trotts.

Träningsvärk har jag i hela kroppen med. Det är inte klokt. Step, gym och hemmaträning tre dagar på raken. Jag har varit duktigt, men ack vad det tog på vaderna. De är aningen spända nu på morgonen. Behöver nog slå mig ner och strecha!

Skola om några timmar.

Applåd

Måndagssjukan

Ibland ter sig inte livet som jag hade förväntat mig. Det enda som består en är att måndagen återkommer, vecka efter vecka. Oundvikligen så blir det måndag igen. Om och om igen. Nu är det här ialla fall. Och det är inte mycket jag kan göra åt det.

Försov mig som vanligt, det är den senaste trenden. Jag kan inte rå för det. Och skäms för det, det gör jag verkligen. Dock är det inget jag kan göra, det är som tredagarsfeber. Den kommer som väntat och går kort där efter. Eller nått i den stilen, inte meningen att vara så djup. Förstod nog inte symboliken i det där själv ens.

Det är pinsmat när vi ska genomföra grupparbeten. Tur att plupp såg till att vi var hemma hos mig. Då behövde jag inte piffa mig så mycket innan. Bara att stiga upp och sätta mig vid matbordet, mycket lämpligt för en tidsoptimist som mig. Plupp ringde till och med för att kolla så jag var vaken. Gullig är hon.

Min energi var obefintlig idag med. Tyvärr. Hade hoppats på ett mirakel. Något som inte nu infann sig. En annan dag kanske. Försökte peppa mig själv med lite träning. Blev en sväng till svettfabriken, för att köra step. Det var rörigt och många kombinationer att tänka på. Inget som min lilla blondinhjärna fixade!

Nä. Sova kanske! Saknar honom. Det gör jag. Verkligen!

Applåd

Bakis, baka, bada

Fredagen blev lyckad trots mannfall. Vi gjorde kladdkaka med syntetgrädde och halloween dekor på, grön bål med grodor och vindruvor. Mys pys, varmt blev det, med den klunga människor som invaderade plus diverse tända ljus. Men det var trevligt. Vi åt drack och sprack. Utgång på Klaras. Det var inte igår. Och tydligen var det inga andra där heller. Typ 30 st 18 åringar i mystiska rörelsemönster. Obscent!

Lördag fanns inget utrymme för vila. Baka och städa. Tur att jag hade min egna lilla pluton av städmöss. De behövde dock sova i mellan åt. Några var nog lite bakis de där små liven! Släkten invaderade sen på eftermiddagen. Fick lite inflyttningspresenter som kommer komma väl till pass. Mycket passande med jutjärnspanna, strykbräda och strykjärn (ett lila strykjärn) KICK ASS! En promenix till kyrkogården, tände ljus och mös. Kallt var det! Skönt att komma hemt ill värme.

Trött som ett as. Fortfarande. Dagen D, Tvättdag that is. Idol i soffan med mannen min!

Applåd!

RSS 2.0