Urskogsinnevånare

Korfattat dag som inte blev som jag hade tänkt mig. Det verkar vara ett genomgående tema för mig på senaste tiden.
Luncha med mor på Stallyktan. Stans godaste husmanskost. Jag åt Schnitzel med champinjonsås och stekt potatis. Hallonpaj till efterätt. Kom på den brighta iden att hälsa på mormor och morfar eftersom jag inte sett de på år och dar, närmare bestämt sen början på mars. Spenderade eftermiddagen i en fotölj hemma hos de. Morfar bakade äppelkaka och på kvällen bjöd de på pizza. Jag var verkligen proppmätt efter kakan och hade slumrat till en stund i fotöljen innan vi käka pizza, jag orakde bara halva pizzan. Vilket är ovanligt för mig, jag är typ en levande version av skräpmats-kvarn. Anything goes :)

Har även kommit mig för med att släppa ut Ole och Stig H. De leker numera hinderbana utanpå buren. De är lite puckade med så sjukt söta samtidigt.  Jag kan inte annat än älska de!

Tisdag=Housekväll!

overandout


Just nu vill jag...

För tillfället vill jag lägga mig under en sten och inte synas till nå mer..

Let's dance med Sverige starkaste man

Blev glad inombords när den kylskåpsliknande varelsen tog hem segern i Sveriges mest sedda danstävling för amatörer. Ännu roligare är det ju och se deras glädje och bli ett med deras känsla. Det verkar som om det släppte totalt för den ständiga tvåan Annika. Och vilken underdog att dansa och vinna med. Glädjetårarna var välförtjänta.

Jag är sämst på att vara flexibel. Inser att jag måste träna mer på den varan. Eller om jag rent av kunde bli välsignad utan att behöva göra nått för det. Tyvärr är det väll inte så det funkar. Hårt arbete och svett är vad som krävs.

Dagens goda nyhet var att jag gått ner 1 kg. Bakåtvolt och fristående på den. Tyvärr får jag väll tillbaka allt det ikväll när jag ska vuxenumgås med Janet.

overandout

SNÖ

Denna vita tröga massa som singlar ner från himlen och bekläder vårat avlånga land i vit skrud har åter igen kommit till lilla örebro. Gator och gårdar har bytt färg och form. Det är inte lika trevligt ute, inte som det var för några dagar sen, då solen sken och marken låg bar och torr. Inte för att det är något fel på snön, bara att det räcker för den här säsongen.

Var ledig idag. På nått vis önskar jag att varje morgon ska vara sån, att jag kan gå upp när jag känner för det och att dagen flyter på i gött tempo därefter. Gjorde rent hus åt mina bebisar idag, eftersom de är sånna råttor. Det är kul att se att de blir lika chokade varje gång det blir rent och snyggt i deras bur.

Lunch på Pitchers med MK. Jag åt sallad med sallad. Grekisk sallad, fetaost i mitt hjärta. Rumla runt i snön på stan med Janet och Loffe. Sprang runt på bolaget och leta efter den flaska som innehöll mest procent. Valuta för pengarna heter det. Eller så var det ju inte riktigt det gick till, var väll mer leta efter trivseldrick till i morgon.

Bar soffor och kuddar på eftermiddagen. Gluffsa i mig Max mat med Janet. Hem till henne och löka i soffan, gluffsa mer och kolla på Let's dance. Pensionärsvarning. Hemma ve för att kolla på inspelade så ska det låta med mor och far. Dubbel pensionärsvarning på den.

overandout

I would do anything for you


Back to school

Jag och Janet gick runt på stan igår. Kollade på allt vi inte har råd med. J hade sönder ett prydnads ägg, gillar vifta-med-händerna-lösningen efteråt. Precis som att om du viftar riktigt hårt så spolas tiden tillbaka? :P

MK kom upp på stan och vi käka på "Just Be". Kycklingsallad med pasta och mago curry. Kan det finns ett mer vinnande koncept? Mätta och belåtna rullade vi till Friskis. Deltog flitigt i ett skivstångspass. Svettas ta ett extrapass, man kan tro att din rumpa kommer växa fast. Promenixa hem. Det är långt men närmre än jag tror varje gång. Hur kan det komma sig? Har bott här i 21 år och blir fortfarande förvånad, un bälajvebell.

Idag var det tillbaka till skolan som gällde. Känndes som en dålig uppföljare på nått vi gjort förut. Som tur var kom inte föreläsaren som haft liknande teman men alltid pratat om sin avhandling om anhörigs syn på döden. I ljus och mörker. Det var en hyffsat intressant föreläsning om cancer vård, föreläsaren var en cancersjuksköterska från USÖ. Hon kan sina grejjer.

Drulla runt på Marieberg med M och S. Inget vettigt gjort. Driftat runt och tittat på kläder som vi har råd med men ingen lust att köpa. Inhandlade fika och drog hem till mig och försökte plugga. Jag måste säga att det gick riktigt bra för oss. Kommer gå galant med tentan. Nästa måndag smäller det. Läkemedelshantering ftw.

Idag var det våffeldagen, därför har jag svållat i överdåd på våfflor-grädde-sylt.

overandout

Vi hade iaf tur med vädret?

Bästa morgonen på länge. Få vakna upp brevid dig. Ligga kvar i sängen hela förmiddagen och äta frukost i sängen.
Runda av allt med "Ensamma hemma" maraton. Varför kan inte varje morgon vara sån?

Min opponering på mitt U på vetenskapsmetod tentan sket sig, eftersom jag blev totalt kränkt av kursansvarig. Hon hånlog hela tiden och sa till mig att jag skulle klara nästa tenta eftersom jag hade svarat så bra. Men inte tillräckligt verkar det som?

Eftersom jag ändå var nedstämd kunde jag lika gärna låta det påverka resten av dagen. Sket i att träna och blev sjukligt sugen på choklad. Åt lasange på Rosalis med mor och syster, skönt att få prata av sig och att lyssna på deras tankar. Det började snöa ute, eftersom världen tydligen genomgår nått som heter växthuseffekten (?). Cykla till oxhagen och gjorde en studieuppgift med M, var skönt att få den gjort. Alltid gött att kunna stryka nått ifrån att göra listan.  Kolla på tv och löka hemma hos henne. Följde med MK hem och sov där. Dagen som försvan skulle titeln kunnat ha varit. 

overandout


Tingaling

Hade jätte trevligt med flicksen i fredags. Även PMS-syster var rolig :P Vi laga mat i en timme eller nått liknande, det blev curry kyckling med ris och gino till efterätt. Jummie.Vi kollade på tv, bl.a. Så ska det låta. Kände oss lite gamla och mysiga som satt och sjung med i verserna (de vi kunde och de vi gissade oss till). Enades om att hon tjejen som blev musikalartist genom tv är grym och har en bred röst. Typ nått åt det hållet i.a.f. Var mätt som en späckad gris. (jag har dig under svålen).

Var obeskrivligt skönt att somna på soffan efteråt och vakna upp när jag gjorde av mig själv. Lördag den 21/3 innebar ingen väckarklocka som ringde runt 05-tiden. Lovely med andra ord. Kände mig utvilad och lugn. Tog morgonen i min takt. Lurade med systeryster till MArieberg och spenderade lunchen där. Jag lyckades hitta ett par vita solbriller och ett par somriga toppar. Mycket nöjd och några kronor fattigare.

På eftermiddagen gjorde vi en roadtripp till Fellingsbro. Spelade tv-spel med mina kusiner, som är 9 och 7. Det var ett indiana jones spel med lego tema. Vilket betyder från 7 år och uppåt. Men jag är 22 och det var tydligen för gammalt. Förstod inte hälften. Något mobbad var jag. Lärde mig till slut hur jag skulle göra för att få min gubbe att hoppa. Jag masserade min moster, var skylig henne en helkroppsmassage. Anyone? Vi lagade mat, åt maten och våra magar växte. Det flöt gaser ur alla hål. Hade så sjukt kul. Skrattade så jag både grät och kissade på mig. Det var skönt, att få skratta så där ritkigt riktigt ordentligt. De hade värmt upp deras badtunna också. Det blev ett dopp i det 42 gradiga varma vattnet. Jummie. Inget långt dopp med andra ord. Somnade till star wars. Åkte hem till Örebro.

overandout

Vemodigt

Det är med blandade känslor i stegen som jag lämnar hissarna på  USÖ avd 39 för sista gången (på ett tag). Har träffat många underbara, härliga och intressanta människor. Men även en del rötägg rent utsagt. En del har jags tällt mig frågan ifall de verkligen har tänkt över sitt karriär val, att jobba med människor. Tyvärr har jag träffat de som saknar empati och förståelse. Jag saknar väll kanske förståelse jag med för dem (rötäggen), men aldrig för patienterna. Och hur kan en person tro att hon är en lämpad människokännare när hon säger att en patient är dum i huvudet (hade hade psykiska problem sen barndommen)?! Blir så arg på sånna personer som sätter sig över andra och som inte har fattat att vi är på samma jord tillsammans och att vi måste hjälpas åt för alla har brister. Morr.

Ser fram emot lite tjejmys hemma. S och L med C kommer hit. Syster yster och hennes kompis skulle nog hålla sig hemma med.

overandout

Och så gick en dag i våra liv och kom aldrig åter

Vaknade upp på det trevliga viset i morse. Snabb frukost och puttsnign av det yttre. Inte för att det behövs någon djupare fixning utav det, alltid strålande resultat. Ute var det mer än trevligt, efterlängtat med sol och värme. Fick lite känningar i benen och inte den proppliknande känslan. Utan mer åt hur kossorna känner sig när de släpps ut på grönbete för första gången efter vintern. Skulle hela vägen genom staden för att titta på en lägenhet.

Den var toppen, kunder verkligen se mig bo i den inom en snar framtid. Slog till efter att ha fått rundturen på de stora 42 kvadraten. Tvättstuga och vindsförråd, vad mer kan jag begära? 1 maj blir det visst för mig att flytta. Woho. Det känns bra att det rodnade upp sig efter allt trassel. Så typiskt mig att drabbas av det. Att nått aldrig kan få funka.

Hem för att mysa runt lite innan vi skulle på kalas. Gammelmormor fyller 90 idag. Det känndes extra starkt att sjunga "ja visst ska hon leva uti hundrade år". Det bjöds på smörgåstårta och toscabitar. Dragspelsmusik och piano. Ritkgit trevligt. Släkten var där. Typ. Det är lite rörigt att hålla reda på vem som är vem efter alla år. De förändras så mycket och byter skal på sina personligheter. Kände att jag inte var så social, men jag mådde inge vidare.

Totalsomnade när jag kom hem, sov i någon timme eller så. Skönt att få görat, men lite onödigt nära kvällen. Men dock fortfarande inte bra, hängig. Lite feber hade jag också. Får se hur det står till med mig i morgon. Är ju sista veckan på praktiken och det är mycket som ska avslutas. Smärtuppgifter och slutvärderingar.

Har mumsat pizza med lillsyrran på kvällen, gott värre. Skulle ha åkt och tränat, men eftersom knoppen sa ifrån och jag somna blev det inget sånt. Får ta igen det en annan dag. Det finns ju många andra dagar på veckan att välja på, får ta någon utav dem.

overandout


<3


7 svåra...

år borde det vara. Men det är bara sjunde dagen som jag jobbar/har praktik. Min hjärna börjar sega ihop.

I helgen har jag ahft äran att sätta PVK (perifier ven kateter aka infart i armen). Det är min andra i livet som jag lyckas med, känner mig därför lite nöjd med den. Har kopplat en himla massa dropp och distrubierat läkemedel till alla guds salar och patienter.

Idag var jag med på operation, en gastrik bypass. När man kopplar bort magsäcken och förlänger matstrupen till tarmarna. Coolt värre. Det var fränt att se hur det verkligen gick till och hur buken faktiskt såg ut på insidan. Har ju haft obduktion en gång, men det är ändå nervkittlande och fascinerande, ja allt på samma gång.

Borde vila lite. Movienight.

overandout

Dööööh döööh dööööööh döööööh döh dööh

Idag var en låååååååång dag. Började gäspa redan vid 18,
Först praktik från 07-16 och efte det bambulansen
Skoj skoj skoj.
Tre uttryckningar, varav en som var prio ett (blåsljus, tut, fart, rubbet)
Jag insåg när jag satt där bak i bilen att jag måste drömma.
Att det är en dröm som går i uppfyllelse, på riktigt.
Jag är lyckligt lottad. Trots att jag inte har någon lägenhet i nuläget :P

overandout


Hela havet stormar

Jag må vara morgonpigg, eller har lätt för att vakna till på morgnarna (när det väl gäller). Men fy bubblan va skönt det kan vara med sovmorgon. Diggar det hårt, att få lika och morna sig. Speciellt när jag har någon att morna mig med. Inte för att det är jobbigt att sova själv i 120 säng eller för att jag är någon som byter karl varje natt, utan för att det är mysigt med just DIG.

Var en sväng på ung företags mässa på conventum arena idag, min bror höll i en monter. Blir lite imponerad att han är så företagsam. Eller det är klart, när det finns möjlighet till att tjäna pengar då är han där. Min lillasyster såg till att jag fick mat i magen innan jag gick till jobbet. Gyllene svanen FTW!

Jobb, eller praktik heter det ju. Seminarium idag, blandade känslor och tankar. Det bjöds på godis, vilket är positivt mitt i röran. Vi behandlade ämnet omvårdnadsjournaler och planer. Det är ett ämne som är viktigt och som är centralt i arbetet som sjuksköterska. Tyvärr är jag emot att de avhandlar minst 7,5 HP. Nu är inte jag rektor eller programutformare så det är inte upp till mig, utan jag är stundet och det hör till att vara kritisk och lat.

Praktiken i övrigt flöt på bra, hamnade mitt i ett kaos av patienter som ingen igentligen visste vart de låg. Ingen verkade ha koll på läget heller när det kom till kritan. Som vanligt var jag ensam, inte på hela avdelningen utan som elev under passet. Alla andra elever verkar ha synkade scheman. Tråkigt men samtidigt ger det mig en möjlighet att utveckal. Det är skönt att ha någon i min nivå (annan elev) att bolla ideerna med , men samtidigt skönt att ha egen tid med kvarlevande sjuksköterskor.

Det är inte lätt att varva ner när jag kommer hem efter kl 22 på kvällen. Tar tid och det är något som jag inte har när jag börjar kvart i sju i morgon. Känner att jag har en lång dag framför mig. Del praktik i 8 timmar som följs av dyngspass på ambulansen till torsdag em. Kommer nog sova gott på torsdag kväll. Vilket jag heller egentligen inte kan göra eftersom jag behöver plugga. Det känns som ett onödigt ont att ha den här omtentan över mig. Men vad ska jag göra. Inget jag kan rå för. Tycker inte att vetenskaplig metod är kul eller givande på nått sätt. Får väll ta och göra en personlig omställning i frågan och klara mig igenom det här. Örk int mä mera tänta.

overandout


And I would like to thank the academy

Fredag:
Praktik från kvart i sju till fyra. Det är blandade känslor kring detta. Fått nys om att det finns undersköterskor på avdelningen som inte riktigt uppskattar oss elevers närvaro. Det är synd, för det är inte som att vi gör nått fel, som skadar patienterna dvs. Bara för att vi inte besitter samma kunskap som de gör som jobbat i 30 år betyder inte det att vi inte kan lära oss. Kärringar. Klimakteriekossor som inte fått sig nått på länge. Behövde en dos av MK efter jobbet så det blev ett spontant biobesök. Det blev "Borta bra med hemma värst", en humoristisk film med dramatiska inslag. Snyftig vid nått tillfälle och apgarv vid flera. Hem till mig för mys framför tvn med en san fransico i handen (gjord på provia mango).

Lördag:
Upp tidigt för att sätta sig i bilen och åka till Byrsta brandstation för att vara med ambulansen en dag. Det var spännande, fartfyllt och intressant. Fick vara med om två prio 1 larm under dagen. Det innebär för icke inlästa att det är bråttom. Trött och belåten och en aningen fartblind rullade jag hem till ljuva Örebro runt 17-tiden. Bjöds på mat och trevligt sällskap hemma i stugan under hela kvällen. Trött och slut somnade jag runt 22. Pensionär varning på den.

Söndag:
Morna mig från 10 till 13.30. Helt ok gjort. Soft att äta frukost i sängen och kolla på film med mys. "Mitt namn är Andréa och min favoritföda är öron". På em bar det iväg till nordösterliga breddgrader. Firade 9-års kalas hos min kusin. Stora kille. Massa fika bröd och god tårta. Åt inte av allt för att undvika sockerkoma. På nått vis hamnade jag i den ändå. Lagom trött och jäsen rullade vi hem runt 18. På vägen hemm till gamla goa örebro körde vi förbi en flock älgare. Det vimlade, de var tre stycken iaf. Jag tycker det är mäktigt att se skogens konug så nära inpå, eller det kan vara vilket vilt djur som helst och jag blir helt tagen. Förstår ni nu vilket dilemma de stackars rådjuren hamnar i som är sugna på äpplen men bara de som är på vår tomt. När det visar sin ludna kropp på våra ägor så är jag där och glor på dem. Poor them.

overandout

Buttercup baby

Hade helt crazy drömmar i natt, vakna i morse och undra vad det var för fel på mig. Jag måste ha tänkt på nått helt galet innan jag somna. Ända förklaringen till min drömmar. I hope :). Vaknade med cravings utav en annan värld.

Idag är det praktik igen. Går kväll, 14-22. Vill att nått kul ska hända, nått som får mig på bra humör. Är inte helt peppad efter gårdagen. Jag klara verkligen av nederlag. Måste vara bäst.

Jag hinner inte träna idag heller. Känner redan hur kroppen faller isär. Ironi.

Vill bara att det ska bli vår nu.  Längtar efter att se knoppar brista.

overandout


Praktik

Blir lätt bitter när saker inte går som jag har tänkt mig. Motgångar är inget jag tar bra. Började ärligt talat nästan grina inombords idag för att jag misslyckades med en PVK, två gånger. Jag har kanske för höga krav på mig själv, vill vara bäst. Måste kanske ta mig en funderare och samla ihop mig.

Var på ambulansen under kvällen på informationsmöte inför sommaren. Vi bjöds på smörgåstårta, vichy vatten eller lättöl Sofiero. Mums mums mums. Fick en redi lönehöjning, utan att ens ha börjat jobba. 17.900 blev det visst. Woho. Kaching. Bingo. Inte tråkigt. Känns välbehövligt. Och det är klart att dessa kronor kommer gå åt. Finns alltid hål att stoppa de i.

Imorgon är det praktik igen. Påt igen bara. Inte mycket att tveka på.

overandout

Do you want a ballon?

Yes, they all float down here.

Vände lite på dygnet idag. Eftersom jag var bakis och min familj och släkt skärmde liv i mina lemmar kl nio på morgonen var jag trött hela eftermiddagen. Däckade i min säng strax efter att jag ätit lunch. Det var galet skönt att sova. Sov bort 4 timmar ungefär. Tror jag. Minnesluckor.

Jag och S gjorde slag i saken och åkte och spela biljard. Hon vann, på enbart tur kan vi säga. Det var ingen bra dag hur som helst. Tröst åt ostkrokar och kolla på film hemma hos kollektivet. Vi såg på It . Jag svårt för clowner och nu vet jag varför. Inte konstigt att jag har men för livet.

Ska kolla på film hemma i min säng nu. Hoppas på att få somna in, och inte på det döda sättet. Ska upp med tuppen imorgon. Ta mitt pick och MK och åka till IKEA. Drömma att jag har min lägenhet här och nu. Bums.

overandout

RSS 2.0