30 seconds to mars

30 Seconds To Mars – Hurricane



30 Seconds To Mars – Bad Romance (BBC Live Version)



http://www.youtube.com/watch?v=kHfOi_RUqCE&feature=related


Stamp on the ground, move it all around

En bra kvinna reder sig själv. Å jag är en bra kvinna. Har sen i onsdags spacklat, slipat och målat min hall. Och inte för att jag vill skryta, men det blir awsome. Har fått beröm av "nästintill"-hantverkare :) Parallelt med detta har jag hunnit med Music Quiz, jobbat heltid alla dagar förutom torsdag. Masserat och varit på bio. Såg "Kings Speach" otroligt sevärd film, se den. Uppskattar kameravinklarna och plotten i den. En helg på 39an, den har varit som en helg alltid kan vara. Sena ronder, oväntade besult, väntade beslut, drän och en del blod. :) Behöver jag säga mer?

Så åter till min hall. Den blir awsome. Det började med en gulaktig pacos-inspirerad tapet. Sen blev det mintpastill blått/grönt. Och nu slutligen en härlig havsnyans av smaragdgrönt. Det är awsome. Samtidigt tror jag mycket på att man måste uppleva den.

På toppen av mosberget har jag gått å blivit sjuk. Det började precis som förra gången. Det är torrhosta delux. Retar och kliar i halsen. Sedemera utvecklas det små små slemklumpar som är söta utav helvet, i smaken dvs när de kommer upp. Snoret rinner och kylan ute gör det hela inge lättare. Hade jag haft skägg hade likheten med T- Wassberg, i och med att han passerar mållinjen, slående. Och i mellan åt kan jag riktigt känna hur feber toppar upp, och det pirrar och värker i hela kroppen. Allt elände på samma gång. Borde kanske gå och lägga mig. Borde göra nått åt det. Men kanske inte riktigt än.


I want your revenge

Uppskattar verkligen de små sakerna i vardagen för tillfället.

Som att spontant åka ner till Borås över helgen och strosa runt, dricka vin i goda vänners sällskap och ligga och dega och kolla på film. Har ni tänkt på hur härligt det är när himlen är alldelles klarblå, termometern visar bara några minusgrader och solen värmer en med sina strålar så att vinterkylan glöms bort. Hur gött är det inte att vara ute då? Hur glad är jag att jag bor i Sverige och får uppleva det?

För någon vecka sen, på en ledig dag, tog jag mig en promenix bort till Rynningeviken. Det var strålande solsken, några enstaka moln och i övrigt klarblå himel. Det var livskvalitet för mig att kunna sätta mig ner i några sekunder och bara låta solens strålar värma mina annars frostbitna kinder. På min promenad såg jag nått så charmigt. Det var ett äldre par, där kvinnan hade röd kappa och svart basker. Hon stod och posade för sin make i solskenet som tog ett eller flera kort på henne. Sedan när de skulle fortsätta sin lunchpromenad sträkte han ut sin hand för att stötta henne så hon inte skulle halka på någon isfläck. Jag blev så oerhört berörd av det jag såg. Det var det mest uppriktigt och mest kärleksfulla gest jag sett på länge. Det var då som nått inom mig brast. Grät en skvätt då rädslan kom över mig om att jag kanske kommer blir gamal och gaggig själv. Att jag inte kommer ha någon som sträcker ut sin hand och stöttar mig när jag har det tungt.

Som min pappa sa till min mamma i ett tidigt stadie av deras fortsatta liv tillsammans. "När vi blir gamla ska vi mata duvorna i slottsparken". En sån line kan också få mig att bryta ihop och bli alldelles varm inombord på samma gång. Det innebär ju att man lovar någon att man ska bli gamla ihop, att man fortfarande kommer orka mata duvorna och att man alltid kommer finnas där och erbjuda sin hand för stöttning.

Vad jag gör och vem jag är egentligen har jag nog inte kommit på fullt ut! Jag vet att jag tycker om vissa saker mer än andra. T.ex. anser jag att det smakar gott med fiskbullar i dillsås, blodpudding, potatisgratäng, panerad fisk med kall sås. Jag ryser vid tanken på mögel i alla dess former och färger, likaså ormar. Hoppar till i ren rädsla ifall en geting kommer nära eller om jag hör steg bakom mig när jag går ute sent på kvällarna. Det finns inget som kan få mig på så bra humör som musik, vilket är ett stort intresse i mitt liv utan att jag kan kalla mig geek. Likaså tycker jag det är trivsamt med filmer, att bara kunna sitta still i några timmar och titta på när bilar sprängs eller pojken som får flickan. Är det någon som har nära till ett skratt är det jag, dels att jag bjuder på mig själv men också att jag älskar att få skratta riktigt ordentligt och länge - vilket jag för det mesta kan göra åt Jonas Gardell, Seinfeld eller någon annan skicklig och underhållande "stå-uppare". Då jag har svårt för att få orden att komma i rätt ordning när jag läser, så gör jag gärna inte gärna det, men har fastnat för Twilightböckerna och tycker att vampyrer är fräna. Kanske inte när de glittrar. Och någonstans långt där inne i mig finns det ett sportintresse, som i bland blommar ut när det är stora mästerskap och när livet står på spel. Jag är en jäkel på att baka om jag får sägar det själv, så det där med matlagning lämnar jag med varm hand över till någon annan.

Och kanske är det där som jag står nu... Jag behöver någon som kan laga mat i stället för mig och som gärna ser när bilar sprängs eller när Bruce Willis kryper runt i blodigt linne!

BTW oneliners rules!


I wanna take you away, let's slip in to the music.

Äntligen helg. En perfekt start på den var just fredag.
Morgonmys har guld i mun :)
Resten har spenderats med E på Marieberg och i ett solarium.
Varm och skön känner jag mig. Det är underbart.
Och nu ska det bäras iväg på äventyr.
Bäst att smida medens järnet är varmt!

Hej små knattar!

Varför ska det vara så svårt ibland? Kan inte bara folk tala klarspråk och va frammåt med vad de känner.
Vi hade grymt kul på Music Quiz, 31 av 44 och de stod på pallen hade 35. Det vill säga vi var inte så långt efter, inte så illa pinkat. Med lite vin i kroppen går allt ner :P

Taggar för helg i Borås. Längtar ihjäl mig efter dem. Inte igår vi träffades licksom.

Vem beställde snö till idag? Nu måste jag ju ta på mig vinterskorna igen och pulsa till jobbet. Inte min cop of the.
Snart till E för att inspektera tapeter!

moj moj

Kvart i tre ragget vid hålet i väggen

Vilken helg. What a weekend. Bien suré a la weakand :)
Mingel med apgott tilltugg hemma hos PB i fredags. Utgång på finlandsfärjan. Där vissa människor inte fattar vinken. Bäst vara ändå att samma person provade raggningslyckan med tre tjejer i varierenade längd och hårfärg, samt en rakad kille, allihopa i samma sällskap. Så det gjordes inte diskret om vi säger så. Lyssnade på en massa gamla godingar och Jocke B på förfesgten. Massa tumme upp på det. På finladsfärjan var det gärna samma låtar om och om igen. Och att de kanske spelades lite fär länge. Jag hann tröttna tio gånger om. Men å andra sidan så är ju jag tjejen som bara orkar lyssna max 1 min på en låt innan jag byter till nästa. Hittade några förvirrande Nyköpingsbor och slängde käft med. Fick då höra att jag var roligaste tjejen de hade träffat i Örebro, och att de för alltid skulle komma ihåg mig. Kan tilläggas att det sades i en dimma täckt i jäger och redbull :) Rumlade hem runt 3-4. Så himla skönt att få landa i sin egna säng, som dessutom var nybäddad med satinlakan. Underbart är bara förnamnet.

I sann traditionsanda hade jag satt klockan till 10 för att kunna kliva upp och göra melodikrysset. Och även om jag hde en fördröjning på ca 3 minuter innan jag satt vid köksbordet med tidningen uppslagen så gjorde jag ändock hela krysset samtidigt som jag smekte i mig frukost i form av BillysPanPizza a la Hawaii. Till mitt förtrett misslyckades jag med tre utav utmaningarna under krysset. Sen inte jag den som är den att hon inte klarar av att erkänna att kompositörer ifrån 1800-talet inte är min starka sida. Sedan hastade jag iväg till DM-final för F97 i innebandy. Tyvärr fick mina tjejer bara ett välförtjänt silver. Dock kan det diskuteras om det verkligen är schysst att takla 13 åringar över sarjen? Känns inte riktigt som att det är nödvändigt. Så nästa gång F97 så ger ni igen med samma mynt. Hårt ska hårt ha!

Lagom till kvällen så slog klockan slagen för fest. Efter en hel del drillande med dammråttorna och poppande av popcorn döck ett gäng angenäma brudar och en kille upp. Vi förkovrade oss i skvaller, åsikter, musik, mat och snoppar. Runda om fötterna, vet inte om det var ishalkan eller fyllan som gjorde att vi haschades oss fram till Harrys. På Harrys har man alltid kul. Och så även denna gång. Ett röj på två våningar och ett jäkla sprinngande i trappor, letandes efter folk. Gavs en del leenden, blickar, kalla händer och utspillda ölflaskor. Men det är det som är krogen. Sen att folk bestämmer sig för att genomföra styrdans mitt på ett fullproppat dansgolv den tanken kan jag varken förlika mig med eller ens försvarar i vilken instans som helst. Allra minst i fikarummet på avd 39.

Vid 02 så sökte vi oss ut ifrån garderobens trassel och ut på gatornas kyliga attityd. Då min cykel av okänd anledning blev kvar på stan kvällen innan så fick den nu snällt följa med hem. Det slog mig hur mycket folk det finns i Örebro som är vakna mitt i natten, när vi gick där genom Örebros huvudgata kl 02.20. Här någonstans började den sista lakritsshoten kicka in. En tanke slog oss, MAT! Blev ett självutnämnt hålet i väggen, och i vanlig tradition så är det kö ut till polishuset. Men vi är inte dem som är dem, så vi ställde oss i kön och gillade läget. Eller iaf gjorde det bästa av situationen. Här någonstans hände nått. Min mun gick i ett. Vi drev om rosa spetsgardiner, om killen i oranga byxor etc. Där mitt i kön. Hittade vi en hamburgerälskande kille med humor ochs om hade stått och tjuvlyssnat på oss. Sicken en. Men P97 tog steget in i våra hjärtan och vi slog följa. Haha. Korv möter hamburgare a la Örebro. Och ja jag kanske är väldigt uppkäftig och katigt så här dags på dygnet, och ja lakritsshoten slog verkligen till nu!

Fisk m potatis och paprika


Du behöver
10 potatisar
3 paprikor
600 g vit fisk (torsk eller hoki)
Olja
Salt
Peppar

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader
Tvätta potatisen, och skiva den så du får "chips" format
Sprid ut i en ungsfast form ringla över olja samt salt, in i ugnen i 10 min
Skär fisken i 5 cm breda bitar
Strimla paprikan
Lägg fisken o paprika vid sidan om potatisen
Ringla över olja och krydda
In i ugnen i ytterligare 10 min
Avnjutes med fördel med MangoRaja



RSS 2.0