Splitrad

Kom hem idag, tidigt nu på morgonen. Blev väll typ bara att gå och lägga sig på en gång. Vilket var extremt skönt, har ju inte legat i min säng sen förra helgen. Grymt med ens egna kuddar, satt som en smäck. Morgonmys och laga mat tillsammans jag och mannen.

Såg "Prinsessan och Grodan" med en av de mindre kusinerna. Fanns flera intressant faktorer i det hela. Dels var det trevligt att gå på em bio. Dock var det jobbigt men att ungar överallt, som prata högt rätt ut och som hade myror i brallan och studdsa upp och ner på stolarna. Det faktum att jag var lite lätt sjuk och somnade efter halva filmen... kan diskuteras. Varmt och skönt var det, mörkt också.

Det som hade kunnat bli en fredagsmys som alla andra fick en lite annan utgång. Tråkigt med konflikter, speciellt när det som stör inte är något hos oss. Vet inte vad jag ska göra. Känner mig bara matt och uttömd. Gråter lite för mig själv till ljudet av en upprörd Felix Herngren på "Solsidan". Det är ironikst när man ser på det så.

Applåd


Praktiken FTW

Eller det hela började med ost och kex i lördags. Samt en massa vin och paj. Jag älskar nog paj lite granna. Belv sent, var sjukt trött.
Söndag bar det av till ambulansen för ett dygn, underbart. Kändes dock att det var ett tag sen. Aningen ringrostig.
Veckan började på tisdagen. A la praktik i Fellingsbro på vårdcentralen. En hel del snaskiga sår. Sånt tycker jag om och sen lite annat byråkratiskt.
Så kommer tre veckor framöver se ut. Fabulous..
Praktik. Äta. Sova. Praktik. Äta. Sova.

Applåd

Lördag, igen

Idag blir det ost och kex vid bord åtta.
Det kommer bli nice.
Mindre trevligt är huvudvärken jag vaknade med efter min och mannens middagslur.
Hoppas två alvedon och lite vin hjälper emot den :)
Imorgon blir det till att jobba. Längtar ihjäl mig
Det är efterlängtat.

Nej kanske dags att piffa sig. Det kommer ju trots allt folk hit om ett litet tag.
Applåd

Nu är det fredagsmys

Det är inte varje dag det är fredag
Idag är det mys hemma i soffan
Och bjudna är Chicken nuggets fun box och min kusin S
Gott och mys
Tända ljus och Let's dance
Jellous much?
Är trött tidigt på kvällen för första gången på länge... (?)
Vad är det som händer med mig?

Applåd

Att bli kallad eller inte kalla

Inte nog med att Kalla åker in ett guld, nu har Ferry gjort det samma. Det är så man blir lite stolt över svensk skidåkning. Den svenska tigern har vaknat och den ska sent om sänder somna om!

Gårdagens diskussion blev mycket ifall sjuksköterskeyrket är ett kall? Ifall vi som går denna propra linje även identifierar oss med vår yrkesroll..
   Mycket sanning ligger det nog bakom det gamla uttrycket " att bli kallad som sjuksköterska". Det var nog inte bara på Nightngales tid som detta skedde, utan även idag på 2000-talet blir en och annan kallad som sjuksköterska. Sen är det ju inte omöjligt att en person blir präglad utav en utbildning så pass att den blir ett med den. Det är en intressant diskussion och det som vore mer intressant vore ju om de som faktiskt är sjuksköterskor skulle kunna berätta hur de ser på det... Är vi sjuksköterskor 24/7?

Applåd

♥ Dagen

En okomplicerad och betydelselös (i andras ögon) middag senare...

Drink
1 del Päronvodka
3 delar Baja Päron
350 ml mjölk

Skakad, serverad!

Förrätt
Toast
Vitlöksbröd
Skagenröra gjord på kräftstjärtar och rom
Ett knippe dill
En citronskiva

Insert drink here!

Varmrätt
Fläskfilé
Klyftpotatis
brocolli+rödlök+fetaost sallad
Paprik och chili sås (kall)

Insert drink here!

Dessert
Gino dvs ananas, jordgubbar, kiwi och vit choklad
Vaniljvisp

Mumma!

= Mätt och belåten Dea och MK

Applåd


Pics



En galen och kanske inte helt nykter Bysala-bo



En Norrköpingsbo som börjar närma sig vår nivå



En D med hår (??) på



Helikopter-Anders


Och så gick en helg i våra liv och kommer aldrig åter.

Det blev en spontan och mycket välkommen raodtrip till Norrköping med L. Gött att göra något annorlunda. Några mil blev det. Stannade till i Vingåker och investerade. L köpte tre skjortor med lång ärm och jag köpte ett långt träningslinne och två par trosor. Goddie. Heta PUMA ftw. Vidare mot Norrköping så skulle L knappa in en ny adress på GPSen, han skulle bara svänga in till kanten men tänkte att han borde kunna vända rätt så snart på vägen, denna manöver slutade med att vi fick vända typ 5 km in på vägen (om inte mer). Galet vad knäppt det kan bli ibland. Framme hos F så konstatera jag och L att F aldrig ska bli kartläsare eller att han inte är så bra på att ge vägbeskrivningar. Det var typ "så åkte ni förbi en gul skylt där de säljer bilar, och så passerade ni ett grustag efter det. Men innan den gula skylten skulle ni ha sett en vit skylt som peka mot höger, fast skylten sitter på vänster sida" Haha. Avlider långsamt!

Vandrarhemmet var helt ok, om det inte hade varit för att F glämde nämna att sängkläder är bra att ha med förens vi var på väg. Jaja. Det gick att sova ändå. Klunkade i oss lite vin och öl för att sedan besöka  Norrkööing by night. Blev ett besök på "Black Lion Inn", vilket går att beskriva som en bishop kopia. Smakade på lite ny öl, typ nått diskvattensliknande som F föreslog. Ännu en gång glömde jag att jag inte ska lyssna på honom. :D Många skratt blev det. Vaknade till runt 6 och hade både fyllefrossa och var törstig. Jobbigt när jag inte riktigt visste var jag var. Det blev en dos järnhaltigt vatten ;)

Hemma i Örebro var det lika kallt och snöigt som vanligt. Inget nytt på den fronten. Melodifestivalen gick av stapeln och det blev boypower till globen.

Applåd

Check!

Jag har för första gången klarat en läkemedelstenta på första försöket!
Kommer inte jag bli en bra sjuksköterska så säg.
Nu hemtenta tills nästa fredag. Sen är det praktik.
Nästa tenta i April.
Me liiiike it looooooong time!

Applåd

Party-Smurfen

Jag har sett Avatar, vill bara säga att det är den snyggaste filmen som släppts det senaste årtiondet. Fler än mig blev kära i färgerna och historien, om dessa missförstådda Na-vivs. Hata oss jordmänniskor lite grann. Det är ett återkommande tema att vi ska ge oss ut och utforska och urmjölka. Tragiskt! Filmen var kort och gott väl värd sina pengar.

Vi (läs en massa girls) delade på en bag in box var är boxen? DÄR är Boxen. B som i Bag, B som i Box, B som i Bag in Box. På nått vis blev vi runda under fötterna, det blev som vanligt massa prat. På menyn stod: killar, sex, tuttar och alkohol med fet mat :) Det var inget för pryda människor. Rullade våra lurviga ben till O'learys. Trängde oss i baren och drack drinkar. Var massor som kom fram för att hälsa och prata med en. Gav en beröm och sa att jag var snygg, hur coolt är inte det? Det är coolt tills det att ni får veta att dessa charmörer var äldre än min pappa och luktade mer whiskey än något annat destilleri på Irland.

I morgon är det läkemedelsberäkning, galet nervöst. Historiskt har jag inte gjort så bra ifrån mig på dessa, men hoppas på en förändring inom detta  imorgon bitti. Om ni vill så håll tummarna, annars skit i det! Äh ska väll typ kanske städa badkaret och sen räkna lite matte.

Vi syns i marshallens skugga

ps. vad tycks om den nya designen?


En glad överraskning

Igår ringde min karl. Och tyckte vi skulle gå på O'learys och smeka i oss mat och öl. Jag är inte den som tackar nej till öl och mat :) Mycket trevligt inslag i den annars skolfyllda vardagen. Det roliga med inslaget var att det var spontan, samt att vi hamnade brevid två riktiga brats. Helt galet. När de inte tjtata om hur vilka städer de hade närmast sitt hjärta i sverige och hur lång tid det tog att köra mellan dessa städer så prata de om alla sina utomlandsreser och hur fulla de hade varit. Var snudd på tragiskt när de började prata om tjejer, tycker synd om de tjejer som gått på dessa levande landminor. :P .
Jag och min karl hade trevligt. Det blev fajitas och mojito för honom och kycklingburgare och henieken för mig :) Eftåer hyrde vi en trio av filmer och köpte glass. Perfa kväll med andra ord. Tyvärr blev det ju inte så mycket pluggat för mig då. Men jag ska inte klaga, fick ju somna på min karls magen !!

Idag var dagen då jag skulle ha hunnit att tvätta, plugga, laga lasagne och hunnit upp på stan. Galet att det inte blev så. Typiskt mig!

Applåd

RSS 2.0