Chill Bill

Sommaren har verkligen rasat förbi i en hiskelig fart. Inne på näst sista veckan på jobbet. Det är galet. Känns inte som jag vill sluta, vill vara kvar på ambulansen för alltid. Tyvärr är jag så illa tvungen att bege mig tillbaka till skolan. Några timmar att chilla på innan det är dags att kliva på ett dygn med 911... Applåd - Tack!

913

Sitter på jobbet och påtar på orden.
Vi fick tji. Det var lungt bra länge och plötsligt fick vi ett larm.
SOm utvecklades till ett hjärtstopp.
HLR 60 minuter. Men vi fick igång patienten. :)
Fortsättning följer...

Applåd - Tack!

Shopping

Fika med P idag. Mums mums. Tåls att göras om flera gånger.
Shopping med mormor och mor på Marieberg. Dock bara på rean.
Eller tillbuden som det så käkt heter också.


Gonna be my life, I'm gonna live each day and each night

Applåd-Tack!

Lights will guide you home



When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse.

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream, down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face and I...
Tears stream, down on your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face and I...

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you.

Man gör inte så

Jag är beredd att hålla med skribenten i Aftonbladet i söndags upplagan. Män bör inte gå i bar överkropp, utan de kan väll göra nått halvhjärtat försök att skyla deras problemområden. Jag är beredd att sträcka mig så långt att ingen bör gå i bar överkropp eller i för små skjorts (detta gäller främst tjejer men cityshorts som är för korta så arselt hänger utanför). Även om personen/mannen i fråga har en vältrännad, sexig, iögonfallande (på det positiva sättet) torso bör dessa ej gå utan kläder. Det skulle verka lika anstötande om tanter, typ som mina damer i släkten av den äldre kailbern, slet av sig topparna och gick endast iförda byxor och bh. Ingen skulle finna detta intressant eller tillåtet. Av princip ska detta gälla alla individer som är med och delar på stadens gator och torg. Sen är det en annan diskussion vad folk gör i sina trädgårdar, där ha de rätt att låta tygen falla. Men i det offentliga rummet ska vi hålla oss städade och ordningssamma. De enda som det är ok för att släppa lite på trycket och beklädnaden på stan är anläggare och byggarbetare då dessa har ett krävande jobb som det i vissa fall kan vara av fysiska överlevnadskäl behövligt att inte ha två lager kläder på sig. Noter att detta endast är i min lilla värld.

Jag har, på tal om något annat, verkligen kommit igång med träningen. Har sprungit varannan dag sen jag var hos M i Hedemora. Har blivit 3 kilometer med tillhörande styrketräning. Jag tror att jag behöver det, dels för att kunna sova bättre och somna i något sånär hyffsad tid. Har oftast mer energi än vad sig bör kvällstid, vilken inte alltid är så bra...

Ikväll är det fotboll. Som den lokalpatriot jag är hoppas jag på storsalm för ÖSK. Det gick ju inge vidare i senaste mötet med Häcken i svenska cupen, men det beror till 78 procent på det uttagna laget i sagda match. I kväll är det friska tag gubbar. Mot guldet och oändligheten!

Applåd - Tack!

Past time

Från lördag till söndag gjorde jag ett hektiskt dygn på bambulansen. Eller det var inte många larm, men dem larmen vi hade var det mycket med och de var svårt sjuka. Var med och den sjukaste grejjer i helgen. Och det verkade som om det var det konstigaste larmet som de andra hade kommit fram till också. Lämnade mitt skift något försenad, stressade hem för att hinna få med mig allt och hasta iväg till tåget.

Söndag kväll bestod av GTH och mat. Hemmagjord pizza á la My. Det var lovely. Fick träffa lite kompisar till M&M. Sov som en baby på soffan deras. Käkade kladdkaka med grädde till frukost. Delish!

Måndag fortlöpte med sightsing i Hedemora. Fick se allt sevärt och nämnvärt. Tog lite bilder på grejjer jag inte har en aning om. Det enda jag kan identifiera är väll ifs Hönsan, en sjö med tillhörande hopptorn. Ett återkommande tema i denna minisemester. Vi gick och köpte monsterglassar på Lappen aka Centrumkiosken aka Sibylla. Hem för att lira lite mer GTH innan badet. Under badturen gjordfe jag något grymt. Jag hoppade från en höjd av 5 meter. Något som jag aldrig tidigare gjort, men jag tänkte att man lever bara en gång (efter att i princip ha bristit ut i tårar och kramphållit om räcket). Jag hoppade två gånger, och det sög lika mycket i magen bägge gångerna. Vi körde datten (tatten för dalarna), vilket jag sög på och inte hade några krafter till allas, var med en kort stund enbart. Hem för att såela Wii Tennis och laga mat. Jag och M stod och slvade vid spisen. Och va gott det blev, asgod Svampsås med Kyckling. Åt tills jag sprack i princip. Vi slängde oss i varsit hörn av soffan och jag somnade till filmen "Outlander".

Tisdag så bestämde M för att vi skulle ut och spinga. Blev en myggriksträcka av 2,5 km, lite styrketräning efter det och mer mat. Spagetti och köttfärs. Jummie! Sen var M tvungen att dra till jobbet, och då den andra M redan hade dragit blev jag själv hemma. Somnade gott på soffan till Twilight (det var typ 5:e gången jag ser den så lugn). Fick underhålla mig själv i fem timmar. Innan det blev dags för mer mat och mer sällskap. Trevligt värre. Har varit några toppendagar i Hedemora.

Har dock ett bekymmer. Det finns alldelles för mycket läskiga och "icke-godkända-för-körning"-broar där uppe. Enda nackdelen förutom de täta flockarna med mygg som svävar 30 cm bakom en, redo att hugga vid minsta antydad till att man saktar in farten och de hinner ikapp en.

Hemma till verkligenheten! Storstädning med rensning. Gött mos. Nöjd med min insats.

Applåd - Tack!

......

Jag är sjuk och det är synd om mig! NOT!

Vad är det som faller ner från skyn?

Spelade frisbeegolf igår, har inte gjort något liknande sen idrotten på gymnasiet. Och kasta grejjer är tydligen inte min grej, iaf inte normalt :) Alltid ska man vara nått avvikande exempel. Ansträngande var det också, men det beror väll en hel del på att jag inte har det rätta knycket. Förlorade inte helt oväntat, men det var en trevlig kvällsaktivitet att lägga till handlingarna.

Idag är det tydligen årliga regna tills vi möglar dagen. Det har spöregnat sen midnatt typ. Gator och torg är till bredden fyllda med plaskdammar. Jag har dock vågat mig ut i ovädret. Utrustad i min finaste röda regnjacka och impregnerade skor cyklade jag upp på stan. Och spenderat två timmar drygt på resturang Saigon. Inte för att jag åt några mängder, en knapp tredjedel. Min senaste bristande aptit är ett problem. Jag är en matglad person och har alltid vidhållit att jag älskar mat för mycket för att bli bulimiker/anorektiker. Vet inte riktigt vad det kommer sig men hoppas det beror på min förkylning. Får väll ta och ringa vårdcentralen i morgon eller nått...

Dags igen för ett dyng, idag på 912 (håll utkik). Hoppas på både ett lungt men innehållsrikt dyng. Är det mest intressant jobb jag kan tänka mig. Är en en gång tacksam. Och vad gör det om det regnar om man ändå är i en bil större delen av tiden.

Applåd - Tack!

911 => 100 % överlevnad

Då har jag avverkat ett dygn av jobb. Endast beredskap som återstår nu. Är eldig först vid midantt, men det ska väll gå bra. SOS sa ju att det inte fanns någon planerad körning inom den närmsta stunden. :)
Det har verkligen varit ett dygn som gått i ett. Knappt suttit någonting. Och det har varit grejjer att göra. Har varit med om mitt 4 hjärtstopp. Börjar få rutin på HLR vilket känns jäkligt mycket bättre än det gjorde efter utbildningen vi gick i skolan :)

Min hjärna går på högvarv. Vet inte hur jag ska bromsa den?!

Applåd - Tack!

....

I'd never given much thought to how I would die.
But dying in the place of someone I love seems like a good way to go.


Kaffe-koppar

Det är coolt att vi dagligen får i oss koppar. Pappa tyckte inte det var så fascinerande och tillalade "kaffe-koppar". Ha ha!

Ett dygn i bunkern i Askersund. Och sjuk blev jag till på köpet. Har vaknat av att jag inte kunnat andas. Hemsk upplevelse. Inget jag rekomenderar er att prova på! Det har dock varit ett bra dygn, haft två körningar. Jag körde på båda, eftersom de behövde läkemedel. Men jag klagar inte.

Har varit så otroligt trött, men det hör väll ihop med förkylninge.

Vill bara lägga mig ner och dö...

Applåd - Tack ?

RSS 2.0