Tisdag 29/3

Det är konstigt hur fort tiden går. Om bara några dagar är det april. April är ju vår. Det är samma sak som säsongens första glass, utomhus det vill säga. För glass har det ju smekts en och annan vill jag lova. Vår brukar för de flesta, och så även för mig, betyda förändring. Jag har redan blivit sugen på att göra om mitt kök. Fantiserar om att tvätta fönster och byta till nya gardiner i mina två rum. Hur sjukt är inte det? Vem i sina sinnes fulla bruk vill tvätta fönster? Annat vore ju om jag hade fantiserat om en snygg hunk i arbetsbyxor (endast iklädd dessa) ståendes på tå för att tvätta mina fönster. Hm... Ska nog tänka om min fantasi...

Imorgon börjar jag jobba natt, har lite blandade känslor inför det. Känns bra att veta att jag bidragit med en postivit känsla till vissa av mina arbetskamrater, så till den grad att de blir ledsna när jag byter ner till natten. Hm. Jag har börjat min väg mot att vara oumbärlig!

Blev medlurad på bio. Då det hade varit fara för min hälsa att sitta inne och med inget mer att göra än att grubbla på vad som är och inte är. Eller hur det nu egentligen är. Skulle ju som sagt inte grubbla så vi släpper det. Var ju på bio dårå. Eftersom jag och slatten har kommit fram till att det är en massa bra filmer just nu som vi skulle vilja se så är det väll bara att börja avverka dem. Ikväll blev det "Hur många lingon finns det i värden" som fick stå för underhållningen. Och som vi skrattade, kan verkligen rekommendera den till er som behöver er ett gott skratt, eller bara få känna lite känslor svalla. Tror jag och den ensamstående tvåbarnsmamman brevid mig hade en tyst övernskommelse om att vi fick böla så tårarna rann ner för bröstet. Blev verkligen beröd på flera emotionella plan. Det är en höjdarfilm som ni bör se, dock är det inte nödvändigt att gå på bio. Då själva biografen är ett inlägg för sig. För det första var det 15 minuter reklam. Sedan blev det bara tyst. Efter flera minuters pinsam tystnad rullade det igång, då var fortfarande lyset i biografen tänt och stämningen förtogs lite. Det var först efter ett par minuter eller dyl som någon fimpade lyset och stämningen kom till sin rätt. Sedan att det av någon underlig anledning alltid ska vara svinkallt i biosalonger förbryllar mig. Kanske borde skriva ett brev till SF om detta...

Visynsimarshallensskugga-Amen

Söndag 27/3

Eftersom vi hade besök utav en påtänd kvinna i onsdags som förmodligen hade som avsikt att stjäla nått. Och inte bara vi, utan flera avdelningar på huset hade haft besök av en liknande kvinna. Dock pratade jag henne av avdelningen och hänvisade till entreplanet. Igår så grep dem nån eller några. Det resulterade i att två trevliga poliskonstaplar kom upp på avdelningen och förhörde mig gällande mina iaktagelser på onsdagen. Det var ju inga fel. En lång, mörk kille, i uniform, och med handbojjer. Vad mer kan en flicka som jag drömma om?
   Igår fick jag dessutom akut mensvärk. Lagom till att jag klev av cykeln på jobbe så högg det till. Sen gick jag imellanåt som en fällkniv. Försökte trycka tillbaka smärtan som strålade ifrån min vänstra ovarie. För det var verkligen så markant en sida som krampade. Så antingen var det äggstocken eller så har min livmoder vridits och flyttats, vilket kanske inte heller är så långt ifrån sanningen!
 Gjorde mitt sista pass, det jobbiga var att det kändes lite vemodigt. En kollega fick mig att börja gråta för att hon tyckte det skulle bli så tomt utan mig i korridorerna på dagarna och kvällarna. Vem ska hon nu skratta åt när hon hoppar ut ur salar och skriker att nu smäller det. Eller kör indianhopp på väg till rigningarna. Eller som bjuder på sig själv (eller andra) för ett gott skratts skull?


Visynsimarshallensskugga-Amen

Lördag 26/3

Fick oväntat besök mitt i natten. Dock hade jag inget kaffe endast tacos, tror dock att det dög bättre för stunden. Har reflekterat över hur pigg jag var sedan vid 06 när klockan ringde. Oförskämt kanske. Men vad skulle jag ha gjort, jag hade ju ett jobb att sköta. Började då nedräkningen för mina sista dagpass på ett långt tag. En av fördelarna med att jobba natt, jag behöver inte gå upp för att gå till jobbet kvart över 6 :)
   Vi hade hur mysigt på jobbet som helst. P hade köpt med sig lite delikatessfrukost och vi löste meldoikrysset. Det var toppen. Önskar verkligen att alla skulle kunna få uppleva en sån lördag på jobbet. Patienterna mådde ju självklart bra dem med. Ej att förglömmas. Några hade mått så bra att de till och med givit mig och min student dagens ros. Vilken grej, blev mäkta förvånad när jag såg det i tidningen på morgonen. Det roliga var att min farmor och mormor också såg det. Eller inte min mormor eftersom hon håller på å blir blind, men hennes väninna ringde till henne och fråga vars jag jobba. Tokigt.
  Efter jobbe så smekte jag och S-B pizza. Det var great. Drack öl och kolla kinesfilm :) Iaf nått jag uppskattade. Sen tror jag att S-B föll lite för L-B grupptryck. Då han inte allste tyckte om filmen. Men vad bryr jag mig om det. Efter ett par timmar så var vi en hel församling i min lilla 1a. Det klunkades öl och annan dryck. Vid 22 så splitrades alla åt olika håll på stan. Det var Harrys, Virus och O'learys som gällde. Vissa hade trevligare än andra.
   Blev inget hålet i väggen för min del. Tänkte att det nog är bra om jag kör med avhållsamhet ett tag. Reflektionen efter lördagen var att jag gjorde mitt sista dagpass, fick dagens ros, drack med goda vänner, kanske är påväg in i alkoholism om jag frågar några jag känner. Samt att S-B ska ha en nykter månad från och med idag. Hejja honom!

Visynsimarshallenskugga-Amen


Fredag 25/3

Inception, hur man planterar en tanke hos er person som gör att dennes framtida val baseras på något som den själv inte riktigt vet hur denne kom att tänka på. I mitt fall finns det en tanke djupt där nere, en tanke jag inte kan sluta tänka. Fast å andra sidan vet jag nästan hur den hamnat där. Vet inte om jag vill sluta tänka den eller om jag vill låta den ha sin gång? Ska jag aggera nu eller aldrig? Ska jag leva mitt liv som jag vill idag eller låta någon annan leva det åt mig?

Har varit otroligt trött de senaste dagarna. Fast bara kvällstid. Riktigt trött. Sovit sisådär. Kunnat vakna på morgonen, gubbvaknat runt 7 och i går så valde jag att somna om till 9. Perfekt. Idag vare värre. Hade svårt att somna igår. Hade svårt att sova imorse med. Vaknade vid halv sex. Visste inte riktigt vad jag skulle sysselsätta mig med då omständigheterna inte tillät en massa springarunt.

Städade i sedvanlig ordning när jag kom hem. Så skönt att veta att alla ytor är dammtorkade samt dammsugna och våttorkade. En känsla av....rent.

Kvällen njuts av lite egen kvalitetstid. Sitter uppkrypen i soffan med mat, Ben&Jerry, Trainspotting. Och bara mig själv att tänka på.

Idag vare ju löning dessutom, dagen till ära. Har ni inhandlat något rart till Er själva?


Visynsimarshallensskugga-Amen

Onsdag 23/3

Jobbat för första gången den här veckan. Udda egentligen. Flexade ut vid 14 för att kunna hinna med 80 års kalas. Vilken höjdare. Inte alla som får vara med och uppleva det. Ett av samtalsämnena runt tårtbordet var blottare. Ni kan ju tänka er när I träffade på en blottare i full action. Han flydde illa kvickt kan vi ju säga. Fast den bästa kommentaren kommer nu : "Han hade ju inget jag inte sett förut, skulle det där vara nått att visa upp?" Den kommentaren är så skön. Garvade läppen av mig. Eller både jag och mamma. Vilken tant säger så. Ha.
   Hemma från kalaset däckade jag på soffan i väntan på moster och mamma. De skulle göra ett pitstop för att bli lite uppmjukade. Var gristrött och somnade en stund. Vaknade av att de ringde och sa att de köper med fikabröd. Insåg då att det var disk i hela köket och kläder och obäddat. Herregud. Hur ska jag hinna med allt?
   Var och tränade senare på kvällen. Boxades för första gången på evigheter. Men va kul det är. Slog mig blodig. Slog M.T blåmärkt. Det är så härligt att få slå av sig lite aggretioner. Allt känns så futtigt i jämförelse då. Att få bli riktigt urladdad. Woptidoo.
   Snabbade mig till B.L och M.K som satt på MQ och härjade. Och om vi säger så här, hade de lyssnat på mig hade vi ju iaf haft 37 poäng :P Nu fick vi nöja oss med en fin 32 poängare.
   Trött efter dagens eskapader somnade jag som en bebis. Vaknade någon gång vid 7, men beslutade mig för att somna om.
Visynsimarshallenskugga-Amen

Tisdag 22/3

Inser att jag inte har något roligt att blogga om just för tillfället. Inga galna upptåg eller kluriga funderingar.
Lyssnar dock på Hemma hos Martina Haag och det är ju hur 'hallarius' som helst. Hon är ju ett geni. Förstår varför Erik gillar henne. Hon är så där käck som en annan försöker vara.

Prata inte om bebisens avföring när kompisen äter. OBS Prata aldrig om avföring!. - Martina Haag

Här vankas fika :)

Visynsimarshallensskugga-Amen


Natten till måndag 21/3

Kan erkänna att jag inte var ett dugg sugen på att jobba igår. Hade likväl kunnat tänka mig att ha tv-kväll med någon människa. Är dock glad att jag gick dit, var ju helt underbart. Kände mig som en ny människa i morse, hur jag nu kan göra det efter att ha varit vaken så länge samt jobbat 10 timmar. Roligt när chefen undrar om jag har jobbat natt, eller om jag ska jobba dag då jag tydligen såg oförskämmt pigg ut. Kände mig även oförskämmt pigg. Säkert nått som felat under natten och nått som lite halvdant gjort. Men alla överlevde, ingen kräktse och de flesta fick sova några timmar. Jag känner mig nöjd med uppdraget slutfört.

Det bästa med att jobba natt är att jag sover så bra. Helt galet bra. Det är bara ner med huvudet på kudden, och vaknar ett par timmar senare och är utvilad och redo för nya uttåg. GrEaT MaTe!

Efter min totalrenovering eller iaf storstädning igår upptäckte jag att det fattas vissa saker i mitt hushåll. Typ ljus. De är snart slut och något sådant får ju inte hända. Måste nog ta mig iväg till IKEA för uppdatering av ljuslådan.

Träna ikväll?

Visynsimarshallensskugga-Amen

Färdigstädat


Söndag 20/3

Är det bara i Örebro som solen skiner? Det är iaf en underbar dag. Har spenderat några timmar av den med The Slatt, uppe på stan både hasandes på gatorna samt på Hälls. Det var gott om vi säger så. Alltihopa! Och det är ju inte lätt att vara så kändiskåt som en annan. Vem tror ni inte dyker upp när vi sitter där inne och njuter av en semla?! Rolle, senast känd från Körslaget-kören från Örebronx. Han har ju dock vid detta lag hunnit avverka ett par kändis etablissemang. Ha!

Kom hem och insåg att thekopparna från tidigare i veckan fortfarande stod i disken, dvs mjölken jag hade i mitt the hade koagulerat eller dyl. Sjukt äckligt. De som känner mig vet vilken skräck jag har för datum på produkter och härsket/mögligt/dåligt på något vis-produkter. Så mjölk som klumpat sig i thekoppar går bort. Hade det inte varit för att det var Höganäs hade jag nog suttat koppen. Nu får den stå i blö i omgångar och diskas gånger flera så ska det nog gå att dricka ur den igen.

Slog mig och med denna upptäckt att jag låtit mitt hem fallera lite. Har inte dammsugit eller skruat denna vecka. Inte dammtorkat eller vattnat blommorna. Ska nog ägna några timmar åt detta nu. Ska ju till jobbet sen vid 21 och då är det ju skönt om det är rent och snyggt, eller det är skönt om det är städat när jag kommer hem i morgon bitti.

Visynsimarshallensskugga-Amen


Lördag, whad häende ejentlijen igar?

In rumlandes vid tre. Efter ytterligare ett lyckat hängt vid hålet i väggen. Det är nått med raggarballar och svängdörrar. Ha!
   Tokdäckade ner i sängen, efter att ha slitit ur allt i sängen slitit av mig kläderna i hallen, och strax därefter vakna jag och klockan vad kvart i åtta. Visste att jag snart skulle upp, startade spotify och lyssna på KENT låtar. Hade bara en så himla go känsla. Vid åtta kom mon padre och hämtade upp mig, med oss i bilen fanns en påse nybakat bröd i från malinsbageri. Mi like.
  Vi åt frukost ihop, löste melodikrysset och begav oss sedant ill hyttan. Där vi i princip spenderat hela vår eftermiddag. Fick härligt dubbelpanerade kareskivor. Ni anar inte vilken gud min morfar är i köket. Det är alltid ljuvligt gott :)
   Vi donade och fixade med mormor: tömde porer, rykte skäggstrån. Ha, vid det här laget undrar ni säkert vad sjutton det är ni läser. Men det är sånt här vi kallar kvalitets tid och nöje i vår familj! Hon blev jättenöjd. Vi passade även på att fixa deras fötter, eller min mamma. Då hon är den som alltid har gjort det. Jag rullade håret på mormor.
   Någonstans efter detta så däckade jag i ett hörn av deras soffa. Gött mos rent ut sagt. Ikväll har varit kvällen denna vecka som jag unnar mig själv. Jag har bara tagit det lungt. Röjt unnan alla grejjer som hamna på golvet efter min hemkost. Tagit en långt och varmt bad tillsammans med en av badbomberna jag fick av mor. Och nu är det lite kvalitetstid tillsammans med killarna i Italian Job.
Visynsimarshallensskugga-Amen

Fredagsmys 18/3

Smög runt på jobbet. Fullföljde lite påbörjade epikriser och uppdaterade statusar. Det är perfekt att gå som icke gruppansvarig. Sen rullade eftermiddagen på. Rusade över stan till scandic för att vara med om en evig väntan på The Studio med mina girlisar A.O och S.P. Dem blev sketa snygga, med undantag för att As sminkös tydligen aldrig hade sminkat någon förut. Fniss.
   Hem för en snabbdusch för att skärpa till dofterna lite. Sedan över till E.H för att njuta och bara trivas i goda vänners sällskap. Vi skålade och vi skrålade. Vissa mer än andra. Hihi. Vi hade roligt och det kommer komma flera sånna tillfällen vill jag lova. Kvällen slutade med att tre tappra musketörer begav sig mot vattenhålet Harrys. Där det vimlade av midgets. Vet inte vilket poster vi hade missat, men 70 % av männen var under 167 cm minst. Galet vad lång jag kände mig, E med för den delen. J trivdes mest bara hela tiden och rantade runt och spred glädje som vanligt.
   Tydligen är det något magiskt med dalmasar, även denna kväll lyckades Harrys skramla fram en till dalmas för en kvinnas skull. Whohaa. A scent of a woman eller nått i den stilen.
Visynsimarshallensskugga-Amen


Torsdag natt

Jobba är ju kul. Men den här veckan har jag provat på att vara dödlig. Jag har jobbat måndag till fredag. Helt galet slitsamt. Väldigt varrierande arbetssysslor dock, vilket är underbart. Har haft grupp, varit oansvarig samt flygare. Så himla nice blandning. Jag kan bara säga att jag trivs så himmelens bra på mitt jobb. Även fast jag bröt ihop här om dagen så är det så kul. Härliga människor att arbeta med, omtänksamma för det mesta och gladsinta.
   Helgen var oviss. Tills igår. Nu så är planen utgång med flickor på fredagkvällen. Släktumgänge av någon form och sedan avrundas med nattskiftet på söndag. Spännande.
   Du är så himla go. Du är doften av viol.
Visynsimarshallensskugga-Amen

Tisdag den 15/3 och solen skiner

Jag har provat något nytt som jag verkligen kan rekommendera. Det är frukostbuffe på Java. Verkligen hur guld som helst, och prisvärt. Mysigt att sitta ner med massa främlingar och mumsa färskt bröd med inlagd gurka och leverpastej. Lite av en favorit till mig. Det är salt och gott. Namnamnamn!
   Spenderade dagen, eller förmiddagen, med M.T på stan. Vi vandra gata upp och gata ner i det soliga vädret. Var helt underbart att glida i min skinpaj och solglajjor och lapa i mig av solens värmande strålar. Tyvärr belv jag ju inte mer sugen på att gå till jobbet. Ja det är roligt på jobbet men solen var så mycket roligare och trevligare.
   Nåväl på jobbet rullade det bara på. Ett i ett gick det. Mitt upp i allt jobbande så hände nått. Extremt onödigt och dumt. Jag stack mig på en knayl, bara sekunderna efter att jag stuckit en patienten med den. Inte för att den här patienten troligen har något form av blodsmitta, men rutiner är rutiner. Så nu måste jag ta prover och följas upp av infektion. Typiskt och fett onödigt. Antar att det händer alla någon gång i livet som sjuksköterska. Nu har det hänt mig och förhoppningsvis kommer det aldrig att ske igen.
   Lånade ljudböcker på bibblan idag, så nu ska lyssnas Jonas Gardell.

Visynsimarshallensskugga-Amen

Söndag den trettonde mars

Idag fyller min nio månader äldre kusin år. Tänka sig att han kunde bli 24 han med. Grattis grattis.

Dagen har gått i baksmällans tecken. Tung i huvudet. Smakar död råtta i munnen. Törstig som få. Druckit flera liter juice och cola för att kompensera för vätskeförlusten igår. Hade en helt galen kvällen. Minnen. Beslutade mig efter en dusch att det var filmläge. Hyrde mig därför ett gäng (förhoppningsvis) sköna rullar. På vägen hem så blev det ett par andra sköna rullar i form av sushi. Så just nu är det ett stort smile på mig. 



S.S skulle visa sin nuna här så småningom och förgylla min kväll. Och här sitter jag med fötterna i högläge och tänker på annat...

Visynsimarshallenskugga-Amen

Lördagspub 12/3

Hm. Lördag. Vad är det jag brukar fundera på?
Vaknade av mig själv vid 9, vet inte om det kan kvalificeras som en gubbvakning eller om det bara är hederligt sunt förnuft att gå upp innan förmiddagen är förbi. Kommer ihåg hur min mormor skratta åt mig när jag var yngre (och var mycket hos dem) och jag kunde sova till 12 och så hade jag mage att kalla det förmiddag. Ha, Då skrattade hon gott och sa "Lilla vän förmiddag var när jag och marfar drack andra kaffekoppen för dagen". Det är så härligt och tryggt på nått vis. Det licksom har alltid varit så och kommer alltid att vara så.

Eftersom solen sken och lös så knöt jag på mig skorna och drog på mig skinnpajen och begav mig ut i vårvädret. Och tog mig en redig promenix. Den varade i fyra timmar. Med undantag för kaffepausen jag och E.H tog på Soleo. Var ju en lillfröken som inte kunnde sitta still. Och från och med nu så har jag bestämt mig för att kalla henne för djuuret. Då hon plockade upp förlorade russin ifrån golvet och käkade upp dem. Det är väll sant som det var sagt att lite skit rensar magen. Hade varit en lustig syn om en vuxen person hade gjort likadant. Tappat en salladsbit på golvet och för att i nästa sekund böja sig ner och plocka upp den samt föra den till sin mun. Guuuuäääh!

Hemma fyra timmar senare, en kaffekopp rikare samt en platta öl och ett helrör ABSOLUT. Kan aldrig så fel! Började ladda inför kvällen genom att sitta i soffan och kolla på reprisen av PåSpåret. Som för övrigt äger, och vilken final det var. Loved every second off it. Satt där i soffhörnet med ett glas vitt och mina favorit herrar: Luuk, Lindström, Appelgren och Haag. :)

Vid en sju så rultade P.A in. Då börjades det drickas vin på riktigt. Hux flux var 2 och en halv vinflaska slut och vi var runda under fötterna när vi begav oss mot Strömpis. Som förövrigt var överfullt av småväxta männniskor yngre än mig. Som dessutom hade ohyffset att så slönder glasflaskor över huvudena på folket. Varpå jag fick slitter över hela mig. Not Cool! Fick iaf min mos och gurkmajjo samt sjunga med till Hoffmasestro. Som jag för övrigt ska se live i April. Weiho!

BTW är det 9 månader exakt på dagen tills jag fyller 24!

Visynsimarshallensskugga-Amen

110311- Fredagsmys my ass

Blev som sagt att tillfrågad om jag vill ställa upp på att sälja min själ en fredagkväll, som den prostituerade jag är så sa jag ja. Det är ju trots allt 2000 extra eller nått dyl har jag hört. Det är ju trots allt en P&L billjett. Så då var den kirrad också. Innan jobbet så tänkte jag mig en lugn och rofylld afton. Där jag skulle gå som icke gruppansvarig och ha tid för patienterna för en gångs skull. Men nått hände och klockan blev kvart i 22. Tokigt. Såg det fånigaste när jag gick ifrån jobbet också. Fötterna ömmar, jag är stel och trött i ryggen. Vill bara typ krypa ihop någonstans och somna.

Men min säng är belamrad men den torra tvätten sen förmiddagens tvätt- och städorgie. Kanske skulle ta och samla ihop den och vika ner den i lådorna så jag äntligen kan få min efterlängtade sömn.

Dags å knopp, eller ska nog hänga upp tills reprisen på kvällen På Spåret. I sann fredags anda.

Visynsimarshallensskugga-Amen


Only God Knows

Gaah, jag skakar av adrenalin. Hade ett extra insatt avdelningsmöte idag. Då det känns ohållbart och anarkistiskt på min avdelning som jag jobbar som sjuksköterska på. En avdelning jag har gått på som student i två omgångar, där jag inte kände mig välkommen utav alla som student men ändock valde att söka mig till då kirurgi är det roligaste som finns. Det är utmanande, det händer mycket. Ja ni förstår. Hur som haver har jag nu jobbat där i ett halv år, eller sen september. Det är längre än jag minns det, för att det är kul. Det är utmanande och det är ett högt tempo som får dagen att gå snabbt.
   Från och till har det varit problem och tungrott. Tydligen är detta en nish som Kirurgen har, men så är det då och det är ju bara att tugga i sig. En månad tillbaka i tiden så hände nått, det blev anarki och tandagnissel. Samtidigt dog chefens pappa och hon blev frånvarande på avdelningen, även om hon var där. Och det är nått vi får ha förståelse för, för det är vad man är värd att få när något dyl inträffar. Oavsett om du är städerska, chef eller undersköterska/sjuksköterska. Om dessa två fenommen har med varandra att göra vill jag låta vara osagt men tidsmässigt så infaller de samtidigt. En frustration bubblade upp på avdelning och vana sjuksköterskor tänker söka sig efter annat jobb och vissa undersköterskor gör avdelningen till ett rent helvete.
  Jag bad då chefen att vi skulle ha ett extrainsatt avdelningsmöte. Därav sammanstrålningen idag. Vi återgav lite av det arbetsmiljöarbete vi har dragit igång. Visade på vad som har hänt och vad som är gammalt och bara har dammats av. Tog upp vad som kommer att ske under hösten. Allt för kommunikationens skull. Vi kommer ha utbildningsdagar och dessa kommer vara förlagda till måndag tisdag. Då var inte det bra enl vissa. För de som jobbar helgen blir det ju en jättelång helg och vissa hade saker inplanerat. Men so what? Livet är inte rättvist och nu ska vi träna på det.
   En undersköterska lyfte för 711 gången att vi inte hjälper till och att vi bara sitter vid datorn. Men vilka är vi? Och vad är det "vi" faktiskt gör vid datorn?! Sedan togs det upp att vi stänger dörren om oss för att få vara ifred ifrån undersköterskorna och för att låtsas inte höra när det ringer på en sal. Och att hon minnsan fick ta alla ringningar när hon jobbade. SLUTA GÖRA DIG TILL ETT OFFER! JAg svarar på ringningar och jag gör mitt sjuksköterskearbete. Jag svarar för helvete på ringningar på andra grupper. Det är inte så jävla märkvärdigt och så svårt. Vi jobbar väll tillsammans med samma mål? Eller?
  Ska nog i nästa vecka föreslå att vi sätter upp en lista med alla medarbetares namn på och så får man dra ett streck när man svarat på en ringning eller två när man städat sköljen eller två när man delat medicin och tre när man dokumenterat. Herregud ska det vara så svårt att kommuniciera med varandra, vi är väll för i helvete vuxna människor!

Upp upp upp upp - Flygplan



Rhodos, Hotel Princess, All Inclusive
19/6-26/6
Bokat och Betalt


Onsdag 9/3

Tyvärr missade jag House igår. Var egentligen klar med alla kvällssysslorna på jobbet. Sen upptäckte vi att en av patienterna blödde invärtes och behövde blod. Det var den sista lugn timmen på jobbet. Men det är sånt som är kul samtidigt. Hade slutbedömning med min stackars student igår också. Tror att hon tyckte det var hyggligt/dejligt. Fick ingen dirket respons på vad jag ska göra annorlunda eller fortsätta med. Får väll se med nästa stackars sate hur det går. Helt galet egentligen att ha studenter bara efter att man jobbat ett halvår, eller ännu värre bara vart färdig ett halvår. Men tydligen kan jag ju nått eftersom biträdande avdelningschefen frågade mig saker igår. Jag lyckades ju till slut att lösa det så jag känner mig lite nöjd :)

Inte alla som hade en sån tur att ni blev bjudna på Temla efter jobbet?! Jag hade iaf det. Samt att jag fick ligga och skeda. Tvärsomnade om imorse när någon åkte till jobbet och vaknade när någon kom tillbaka för att slänga i lite fog i sprickorna. Ha. Mitt liv är för bra ibland!

Idag är det facklig utbildning, eller försmak på det iaf. Ska bli intressant. Känner mig peppad att axla ansvaret det innebär att göra detta. Helt galet vad egentligen kan förändra om man bara har verktygen och folket bakom sig. Får se om det bär eller brister på torsdag!

Ska duscha och lukta gott nu.
Visynsimashallensskugga-Amen

Måndagen som blev Fetisdagen 8/3

Har haft en helt grym helg på jobbet. Det har verkligen varit över förväntan. Har haft underbara kollegor att arbeta med och känner mig helt laddad med energi. Konstigt med tanke på att jag börjat blöda i samma veva. Jaja, vad vore inte en bal på slottet. Ni killar vet inte hur lätt ni har det. Det är ett elände och ett förbannat kladd i slutändan. Och till vilken nytta? För att vi ska kunna bli gravida.. Det är ju så många andra som blir det, så varför ska jag?

Fick sova bort natten till måndag. Myspys. Tydligen hade jag snarkat så det var inte lika myspys för den andre. Men vad gör det om hundra år? När vissa skulle till jobbet kunde jag lugnt åka hem och lägga mig raklång en stund till. Hade en lugn morgon och han både äta frukost och handla. Införskaffade en semla på väg förbi Malins Konditori. Det var djävulusiskt gott. Semla är nog lite av en top favorit när det kommer till bakverk och gotti.

Kom då på att jag ska baka bullar nu i veckan. Så vi får väll se hur det går. Off to work för ännu en grymt bra kväll. Vilket är typ det enda jag gör på sistonde. Jobbar kväll. Stackars min student, som förövrigt har slutbedömning idag. Kommer ihåg när en annan skulle ha det, jag hade handsvett och var knäsvag flera timmar innan. Tyckte alltid det var lika jobbigt och påfrestande. Hoppas jag har gjort allt för att min T4a ska känna sig säker. Vill ju inte bli ihågkommen som en jobbig och pain in the ass handledare. Ha.

Av någon förunderlig anledning somnade jag in på soffan igår kväll. Vaknade till vid 3 av att tvn var på och det var nått ominnesbart på'n. Stängde av, och drog bort överkastet och kröp ner. Vaknade till vid 8 imorse och bestämde mig för en sovmorgon. Sov till 10 och accelererade då sakta ur min dvala. Började med att ligga kvar i sängen. Förvisso läste jag dagens tidning. För omväxlings skull läste jag så gott som alla artiklarna, förutom utrikes sidorna, då dessa är ointressant för mig. Läste sida upp och sida ner om åtalet mot våldtäcksmannan i Örebro. Som för övrigt är jämngammal med mig, vi har dessutom haft IV-val ihop när vi gick i gymnasiet. Skumt vad människor kan förändras och betee sig i skyddet av fyra väggar och en dörr.

Idag är det Fetistisdagen. Undra om det vankas semla på jobbet? Det borde det ju göra då vi har varit helt grymma i helgen :) Sitter och laddar inför dels ytterligare ett test på sömnenheten samt slutbedömning av min T4. Sen är det ett vanligt arbetspass som vankas.

Visynsimarshallensskugga-Amen

Vasaloppssöndag 6/3

Har kanske inte prioriterat att skriva en rad eller två här. Det kommer det bli ändring på. För denna vecka är det inte bara fetisdagen på tisdag utan på onsdag så inträder fastan. Jag kommer göra diverese ställningstagande i och med den. Allt för att gynna mig som person och fylla på med ny positiv energi. Det jag kommer genomföra är:

- Avstå från facebook, då jag uppskattar att träffa och umgås med människor på riktigt. Samt att det tar tid ifrån annat jag har på min agenda då jag slösurfar på detta community.

- Ta en stund varje vecka då jag inte har något planerat eller har några måsten, utan bara ägnar mig åt mig själv, detta kommer ta olika uttryck. Men vitsen är att fokusera på mig själv för omväxlings skull i en sjuksköterskas liv.

- Inte äta kakor och bakelser i samma utsträckning som det blivit nu under vinter, med detta innebär dock inte att jag avstår från att baka i syfte att gynna andra :)

- Jag ska försöka att inte gnälla heller, utan att se att allt går att genomföra samt att det i vissa fall innebär att bita ihop och kämpa vidare.

Åter till idag. Idag är det VASALOPPET. Jag tog en välförtjänt sovmorgon och vakna efter att pojkarna sketat och stakat i 2 timmar. Det går i ett himla tempo även fast inte tittade på starten. Dock har blir jag mer och mer störd på reportern som envisas med att till varje tapper käpme som han intervjuar påpeka att de faktiskt har en bit kvar. Snacka om att få sig en törn på självförtroendet. Sånt går bort, vi ska ju hejja på dessa tappra idotier som utsätter sig för något så dumdristigt som mjölksyra och infaterield.
   Alldelles starx ska jag till E och planera sommarens äventyr. Det är något jag ser fram emot massor. Kanske inte transporten till målet, men som en vis man en gång sa. Målet helgar medlen!

Sen är det som vanligt att gå till gruvan och chippa in i omvårdnadens outröttliga spiral.

Visynsimarshallensskugga-Amen


RSS 2.0