Hindersmässan

Då var denna uppståndelse över för i år. Hindersmässan har gått av stapeln. Det snöade mer är önskat under dagen jag besökte denna marken. Jag inhandlade, det blev småburkar med honung samt marknadfudge; päronkonjak, whiskey och hallon. Mumma i kistan och bra för tänderna. Tror jag :)

Mer snö har det kommit. Som tur var så bemödade sig kommunen att ploga min väg i torsdags. Det var ju bara två-tre veckor sen sist. Ingen hitt att ta sig fram i modden son varit. Rent och platt ska det va! Åter till att det är plogat. Nu är faran på marken eliminerad. Dock kvarstår hoten i från taken. Precis utanför ytterdörren så hänger norra Örebros farligaste istappar, men de får tydligen hänga kvar där. Ingen som bryr sig om vår överlevnad? Ingår inte det i hyran kanske?

Jag var varit duktig idag. Var en utav 12 elever på föreläsningen, vi är normalt runt 100. Han prata med några trevliga efter åt med. Det är nice med lite bonding i klassen! Efter det bar det hem för att hämta upp mannen. Iväg i all hast till IKEA för att shoppa säng. ÄNTLIGEN! Dock är det ju inte bara att köpa en säng. Utan det ska provliggas och funderas. Hämtas och köras runt, baxas upp för tre våningar och packas upp. Vilken syn vi msåte ha varit. Men nu är det gjort och så står den där. Väl hemma hos mig i min enkla boning blev det till att städa. Har gnot och dammat det mesta i min lägenhet. Nu har jag gjort mig förtjänt av ett glas vitt och lite mys i soffan. Snart kommer mannen hem <3

Applåd

För att citera min syster. Kan det aldrig få vara bra?

Förra veckan var bland de mest psykiskt tunga veckorna i mitt liv hitintills. Kändes som om allt hände på en och samma gång då. Många runt omkring mig som jag kände behövde mitt stöd. Och mitt i allt står jag och faller med det. Jag är inte tillräckligt stark för att rädda alla, det lärde jag mig förra veckan. Samt att det alltid finns någon som har det värre. Haitit kommer inom den närmsta framtiden ha det värst av alla. Punkt.

Nu i dagarna har jag försökt läsa om gamla sjukdomar eller om sjukdomar för gamla. Det var nått sånt iaf. Intressant, fick dock lite panik med tanken på att jag en dag kommer vara gammal. Och i många av styckena var 25 års ålder någon slags slutstation för ungdom och livet och början på utförsbacken. Deprimerande.

Gjorde ett lyft idag. Unnade mig något. Det var fantastiskt. Gick iväg och klippte mig hos en frisör. Det var bland det skönaste. Se det slitna falla till marken. Underbart!


Före                  Efter

Såja, fyra matlådor lagade. Lax-Räk-Chili röra med Ris. I feel nöjd.
Dags att krypa ner i sängen och värma upp mellan lakarna innan mannen kommer hem.

Vi syns i marshallens skugga!

Summering!

Förra veckan var sista veckan som en T5a, det gällde att njuta och utnyttja den lediga tiden väl. Och det gjorde jag, mina dagar hemma gick åt till att gråta och leta navel-ludd. När jag inte pysslade med dessa två stimulerande aktiviteter träna jag, vilket kan ses som en bisyssla i vanliga fall. Men jag lyckades träna mångsidigt från söndag till och med fredag. Aint I a god girl? Det blev allt ifrån promenader till simning och gympa.

I torsdags hade vi sista seminariet på kursen. Det var hur skönt som heeeelst.. Galet gött. Dock hade jag väll inte mitt PM i huvudet och snabbgenomgången blev en väldig snabbgenomgång, över på 50 sekunder kändes det som. Däremot är jag en jäkel på att snacka om annat så jag vara med i diskussionerna efteråt. Så jag hoppas och håller tummarna för att det går vägen och att jag inte behöver kompensera något.

Även på torsdagen fick jag och Plupp det fantastiska beskedet, vi hade klarat vårt examensarbete, och inte bara klarat det utan fick även Väl Godkänt VG :) WoHo. Det är ju helt otroligt, jag gjorde sittdansen och Plupp stod med sitt kollektiv i en affär och kunde bara tänka att hon inte kunde skrika där inne ;) Haha, vi blev väldigt glada om vi säger så! För att fira detta gick vi till Bishop och tog oss ett, eller ett par järn.

Det var en fantastisk avslutning på termin fem. Mor och far följde med, vet inte om det var i hopp om att träffa skumma människor. Det är nämligen så att så fort jag är ute i vimlet så kommer det skumma människor och sätter sig vid mig och pratar med mig och de jag är med. Ha. Dock blev det inte så många skummisar. Vi åt gott och drack fantastiskt gott. Drosty Hof är ett gott rödvin.

Helgen har inte spenderat på nåtgot särskillt vis. Var till Bysala i lördags och degade bort dagen med TP och annat trevligt sällskap. Busade lite med pudeln också, eller pulin. :D Söndag var tvspelsdagen med stort T, och I. Klantis kom hit och vi spenderade em och kväll i min soffa med våra vänner Mario och Donky Kong!

Nu är det skola om en timme. Dags att piffa.

Vi syns i marshallens skugga!


Ont i huvudet

Har suttit med Pm idag. Läst igenom alls i min grupps. Galet vilken tid det tar. Gjort frågor till alla och skickat iväg. Var ute på en promenix med E och S på em. Blev 1 ½-2 h gjorda. Nyttigt. Dock skriker mina vader efter gårdagens vadpress. Ont gör det. Känns som om jag går i pjäxor hela tiden, eller framförallt när jag ställer mig upp. Hunnit vara barnis åt S på kvällen. Mamma och T kom förbi med mat och fika. Trevligt värre. Skönt att slippa äta själv, det blir mer mat äten på det viset.

Nu sitter jag här själv i mörkret, fyser och har en sprängande huvudvärk. Vet inte vart den kom ifrån, och inte svarar någon heller. Ensam och övergiven...

Vi syns i marschallen skugga!

Helgen är bra, varför måste den gå så fort?

Det är alltid lika trevligt när det blir helg. Ännu trevligare är när Markus kan vara ledig.

Fredag betydde förfest hemma hos mig. T och hennes kompisar satt i köket och jag, P och Markus dansa och skråla i vardagsrummet. Utgång till Pitchers. Inte mycket folk där. Blev riktigt förvånad. Kvällsmål på Max. Prima värre :)
Lördag kunde ha varit tvätttid och melodikrysset, men det blev sovmorgon i sängen och sen frukost. Vid 13 kom L och V med deras lilla vovve. Em spenderades på NetonNet och StadiumOutlet. Prisvärt. Han äta och spela TP innan vi for till M som hade födelsedags fest. :D
Söndag är den bästa dagen men tråkigt nog den sista dagen i helgens utbud. Sovmorgon och massa mys i sängen till lunch. Upp för att hämta föda och sedan återvända till sängen. Blev en tränings halvtimme och sedan städning av kök och badrum. Hitta damm på ställen jag inte trodde det fanns damm :P



Imorgon måndag, då åter till verkligheten.

Vi syns i marshallens skugga!

 


Ilska

Ibland är de så himla skönt med tystnad. Lugn och ro. Bara jag och tomheten runt omkring mig. En helig stillhet. Ikväll är jag gräsänkling eftersom MK och Mysen ska ha kvalitetstid aka tjejkväll. Gå på new moon och gosa i biomörkret.

I skolan idag hade vi en obligatorisk heldag. Kan inte komma ihåg senaste jag hade en sådan. Underbar känsla. Not. Vi trodde att det skulle bli en låååååång dag. Förmiddagen gick fort då vi mest satt och tjit chattade. Trevligt med umgänge på skoltid. Fika och mat och en låååååång lunch. Eftermiddag innehöll gästföreläsare ifrån socialstryelsen. Vad som såg ut som tre beiga gubbar visade sig vara tre fyndiga och roliga män med torra skämt. Som gick hem. Och med snudd på stående ovationer vid avslutad föreläsning.

Föreläsning handlade om hur fel uppstår inom vården och hur de rättas till och uppmärksammas. Det fick mig att tänka på det som hände pappa. Att söka sig till primärvården för hjälp med en rygg som gör en handligsförlamad och bli mött av "Du är bara lite klen", ger en annan ett par tankeställare. Att sedan fortsättningsvis inte mötas med den hjälp som behövs utan få gå hos sjukgymnast för att träna upp sig. Något som är omöjligt för att det gör så ont. Kommer ihåg tiden då pappa gled in i bilen som en annan kunglighet. Typ. Att söka sig till sjukhuset under jul och nyårshelgerna för att han inte stod ut med det längre. En familj i tårar och utan svar. Och där någonstans, långt inne i op vc korridorrer sitter en läkare som borde få mer än en smäll på fingrarna. Ilska....

Vi syns i marschallens skugga!

2009-01-01 - 2009-12-31

I alla tidningar, vart jag än vänder mig så är det summeringar av det som varit och årskrönikor. Därför är det väll på sin plats att jag gör någon form av avrundning, jag med.


JANUARI Nyårsfirande i Västerås. Galet skoj var det. Och vi var skitsnygga. Höll i princip på att bli dödade av en raket på torget efter tolvslaget. Jäkla ungar som ska hålla på med saker de inte har någon kontroll över. Rökte en himla massa vattenpippa och pimpla cider! Kommer inte ihåg nått konkret. Mumsbumsen blev 22 år gammal. Vi firade hemma hos henne med sällskapspel och en svinagod tårta. Hon fick kuddar utav mig och Plupp. Klinta fyllde år. Var till västerås och blev inte full. Mest ful. Ha!

FEBRUARI Är en anonym månad. Vet att det var alla hjärtans dag. Tvivlar på att jag firade det på något särskillt vis. Tandagnissel möjligvis, eller i ett hörn av soffan skavfötterns med Markus. Blir med råttor. Ole och Stig H ska de hetta. Två små liv, eller de var två små liv. Idag är de mest stora liv. Fniss fniss. De kommer att bli männen i mitt liv som aldrig sviker mig, näst efter pappsen.

MARS Tror det var ungefär nu som jag fick gå på anställningsintervju på ambulansen USÖ. Helt galet. Jag var jätte nervös. Kommer ihåg att jag gick fel på väg dit, gick in genom garaget. Haha. Satt och var nervös i skinsofforna samtidigt som super G pågick på tvn. Satt och snackade med Arne. Han sa att hemligheten var att vara sig själv, om man ville bli kvar i 30 år dvs. Under intervjun hängde det kvar, jag ville utsråla mig själv så mycket som möjligt. Mitt glada, empatiska jag, lagom intresserad ochnervös. Vet att jag fokuserade på att dricka ur vattenglaset jag hade med mig in, med jämna mellanrum. Som någon slags avslappningsterapi. Hur som haver ringde Åke upp och jobbet var mitt X). Kirurgpraktik på avd 39 USÖ. The best time of my life. Min farmors mamma fyllde 90, en riktigt kruttant och förebild.

APRIL Markus fyllde år och han fick presenter, alltid kul när andra får presenter. Inget buller och bång firande direkt. Men ändå ett firande värt nämnas. Åkte på skidsemester med min kusin och morbror också. Spenderade några härliga dyng i Sälen. På väg hem, när jag satt i mina egna tankar och mest längtade hem, fastnade jag i en fartkontroll och fick min första fortkörningsbot *ta i trä*. Inskolningen på ambulansen flöt på.

MAJ Praktiken from hell var här. Avd 2 Lindesberg, medicin. Allt kändes bra, även om jag inte var positivt inställd till den. Men det visade sig bli en intressant och lärorik period. Ett evigt åkande till Lindesberg med bussen var väll så gott som det enda negativa. Inskolning på ambulansen. Är med om en massa saker, både hemskt och positivt. Jag får även uppleva något stort. Min första egna lägenhet. En liten etta på norr i Örebro. Alldelles, alldelles underbar ♥

JUNI Någonstans i början på juni månad blir min lugg orange och förblir så till hösten. Praktiken är på väg mot sitt slut och bedömningen analkas. Tyvärr får den ett konstigt slut, då handledarna (-en) har bestämt sig för att hon inte alls tycker att jag förtjänar ett VG. Och här är anledningen, "jag tar för mycket egna initiativ"... Är jag dum i huvudet eller sen när blev det negativt? Min lilla bror ska ta studenten, ofattbart att tiden har gått så fort. Samma dag så beslutar sig Markus för att han inte har känslor för mig och dumpar mig. Den kvällen bryter jag ihop, hyr film: Harry Potter och den flammande bägaren, Alfie och någon mer romantisk komedi. Trycker i mig glass och petar mig i naveln. Midsommar firas med att morbror fyller 40 och bjuder på storkalas. Kvällen blir blöt, och jag vaknar i en våningssäng långt utanför sanna kroa. Helt galet. Plupp sticker till Amerika och Markus lika så. Gör en roadtripp till Kolmården, tillsammans med Victoria, Linus och Ola. Det var grymt kul och fränt. Massor med djur och en hel del skvättande ifrån Delfinerna. Då vi satt på första raden blev vi något blöta.

JULI Hela sommarperioden tittar jag massor på film. Markus kommer hem ifrån Amerika och någon vecka därefter inser han att det är mig han vill ha. Kommer rida på sin svarta springare mitt i natten och knackar på mitt fönster. Väldigt romantiskt och sagolikt. Förutom att jag varit på krogen och var lite lätt påverkad under hela natten och morgonen. Jobb och åter jobb på ambulansen. Min moster fyllde 35 i slutet av månaden. Hälsar även på My i Hedemora. En tågresa på två timmar och sen är man framme, i skogens paradis och myggens gömställe. De som inte befinner sig i nedre Dalälven :) I Hedemor så gör jag något stort. Jag hoppar ifrån nästan 5 meter. Det är ett stort ögonblick i mitt liv. Min höjdrädsla är på väg bort. I can feel it! Emma får en liten Stina den 27 juli.

AUGUSTI Hösten betyder att det är dags för skola igen. Föreläsningar och tråkiga institutionaliserade föreläsare. Min farbror går och gifter sig, för andra gången. I hemlighet har de planerat ett trädgårdsbröllop. Det blev jättefint, de hade jätte fina ljusa kläder, och solen lös som aldrig förr. Jag anmäler mig och klarar av att springa blodomloppet. Springer det på 30 minuter.


SEPTEMBER Mamma fyller år och firas. Hux flux blir det av att spela paintball. Vi ger oss ut i skogen och skjuter gladeligen ner varandra med färgade bollar. Blåmärken och en hel del bara rumpor uppstår :) Får även prova på att brottas i gigantiska sumodräkter. Helt sjukt jobbigt. Tungt och otympligt. Avslutas med tacos och dricka på kvällen. Treeeeevligt värre. Folket från Västerås vågar sig hit. Firar några 30 åringar i Mys sommarstuga. En tjej går vilse sent på kvällen. Vi ska rädda henne, men får soppatorsk. Och måste gå hela 5 kilometer tillbaka i mörkret. Där ute väntar vildsvin och annat villt. Plus att vi måste passera en scary tomt med massa statyer på, typ en staty varje meter. Riktigt obehagligt.

OKTOBER Markus och jag roadtrippar till Sälen för att han ska på anställningsintervju. Farmor fyller år. Mormor fyller år och blir 70. Big numbers! Kallaste vintern analkas, iaf under min uppväxt. Vi styr upp en halloween fest hemma hos mig. Eller mer fördricka och fika.

NOVEMBER Jag och My åker och ser Paramore på fryshuset. Vi står och hoppar och svettas i avsaknad på syre, tillsammans med ett gäng 17 åringar. Om ens det... Jag och My roadtrippar till Ullared tillsammans med min moster och hennes man. Galet underbart. Inget slår doften av nyköpt bakpåtspapper in the morning.

DECEMBER Jag fyller år. Eller December är en månad som känns som om alla fyller år i. En bra månad helt enkelt. C uppsattsen lämnas in. Den som vi slitit med hela hösten. Så nöjda med vår lilla bebis. Är hundvakt åt ett charmtroll vid namn Loot. Det blir julafton och nyår. Julafton spenderas i Rinkaby med mammas släkt och Markus. Massa mat och umgänge. Perfekt. Dock bestämmer jag mig för på morgonen att bleka utväxten, och det hela slutar med att mitt hår blir ultraviolett. Inte riktigt vad jag tänkt mig men det går att leva med. Nyår spenderas i Funäsdalen, där varrierar temperaturen mellan -8 och -33. Galet kallt är ordet. Har besök av lodjur under en av nätterna. Ser renar på vägen hem och en massa dommherrar på fågelbordet. Vintern är räddad. 


Jag är dålig på att summera, just för att minnet är så trögt. Lite har jag fått med, detta är väll mest för mitt eget nöjes skull. Men lite för att ni ska få frossa i det...


 GOD FORTSÄTTNING!
VI SYNS I MARSCHALLENS SKUGGA!

RSS 2.0